main logo
696

Vlah răspunde dacă expulzarea profesorilor turci este plata pentru Erdogan

Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah susține că expulzarea celor șapte cetățeni turci nu reprezintă o plată către Erdogan pentru proiectele pe care Turcia le implementează în Găgăuzia.

Vlah răspunde dacă expulzarea profesorilor turci e plata pentru ErdoganVlah răspunde dacă expulzarea profesorilor turci e plata pentru Erdogan

Fiind întrebată despre expulzarea profesorilor Vlah a spus că „aceasta nu a fost cea mai plăcută veste", transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Potrivit ei, în acea zi, ea a contactat președintele, care, de asemenea, nu știa că acești profesori au fost expulzați și au trimis o solicitare către SIS pentru informații suplimentare, transmite notka.

„Nu vreau să afirm astăzi că a fost o plată. Acestea sunt presupunerile voastre și aceste lucruri nu trebuie confundate. Relațiile dintre Găgăuzia și Turcia nu sunt de un an. Republica Turcia ajută dezinteresat autonomia găgăuză și implementează proiecte în sfera socială. Numiți orice altă regiune a Moldovei în care un stat străin implementează astfel de proiecte. În ultimii doi ani, putem vorbi despre sprijin în fiecare sat”, a spus Bașcanul.

În ceea ce privește încălcarea drepturilor omului, Irina Vlah afirmă că nu cunoaște suficiente detalii pentru a trage astfel de concluzii.

„Nu cunosc detaliile, nu am nicio informație, știu despre asta din rețelele sociale și această informație nu este suficientă pentru a concluziona dacă drepturile acestor profesori au fost încălcate sau nu”, a spus Vlah.

Amintim că, pe șase septembrie, șapte persoane de origine turcă au fost expulzați din țară de către Serviciul de Securitate și Informații care a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Ulterior, Președintele Parlamentului, în urma unor audieri, a declarat că expulzarea a avut loc în legătură cu niște dosare intentate în anii '90.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării