main logo
4570

Vlah invită miniștrii la o ședință a Guvernului în UTA Găgăuzia. Ce răspuns a primit de la Recean

„La moment, așa ședință nu poate fi în regiune”. Acesta ar fi răspunsul din Cancelaria de stat primit de Irina Vlah la invitația de desfășurare a unei ședințe de Guvern în UTA Găgăuzia. Guvernatoarea regiunii spune că ea ar fi sugerat ideea de deplasare în teritorii a Cabinetului de miniștri.

Vlah invită miniștrii la o ședință a Guvernului în UTA Găgăuzia

Declarația a fost făcută la emisiunea Descifrat la Agora, transmite Știri.md.

Am primit un răspuns din Cancelaria de Stat că acum așa ședință nu poate fi în regiune. Am așteptat alt răspuns pentru că anterior am vorbit cu doamna Gavrilița când era prim-ministru.

Vreau să vă spun un secret - eu am prezentat această idee când am avut o scurtă întrevedere cu Gavrilița, că „haideți să facem ședințe în teritoriu”.

Irina Vlah face referire la practica altor guverne care au desfășurat anterior ședințe a miniștrilor în UTA Găgăuzia. Mai exact, în 2003 în regiune a fost Guvernul Tarlev, iar în 2016 - Guvernul Filip.

Bașcana autonomiei mai spune că ar fi primit un accept la invitație de la fosta prim-ministru Natalia Gavrilița. Însă, răspunsul ar fi fost diferit în cazul actualului premier Dorin Recean.

„E normal că au fost așa ședințe în alte regiuni și cred că așa practică trebuie să continue”, spune bașcana.

Vlah afirmă că invitația rămâne în vigoare. „Dacă nu în această lună, haideți în iunie, iulie, septembrie, noi suntem gata și avem probleme ce trebuie rezolvate la nivel de central, la nivelul Guvernului”, punctat Vlah.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării