main logo
796

Vlah acuză Chișinăul că încearcă să destabilizeze situația din autonomie

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a acuzat autoritățile centrale de "încercări de destabilizare a situației din autonomie".

Vlah acuză Chișinăul că încearcă să destabilizeze situația din autonomieFoto: zdg.md

Potrivit Infotag, ea a declarat acest lucru marți seară, la postul de televiziune "Primul din Moldova", transmite Știri.md.

"Astăzi, partidul de la putere este interesat să destabilizeze situația din Găgăuzia. Este interesat ca regiunea să fie izolată. Înțelegem toate obiectivele pe care acești politicieni și le-au propus. Acum fac un apel deschis la ei și rog să nu folosească Găgăuzia în jocuri politice murdare. 

Găgăuzii nu sunt implicați în geopolitică. Ei, ca toți locuitorii țării, au o mare problemă socială cu care ne confruntăm", a spus bașcanul, explicând prin aceasta motivul protestelor care au avut loc în autonomie.

Vlah a considerat drept "presiune asupra autonomiei" exercițiile care au fost efectuate la Comrat de unitățile batalionului cu destinație specială "Fulger".

"Dacă acestea ar fi fost într-adevăr exerciții, atunci conducerea autonomiei ar fi fost avertizată din timp despre acest lucru și, în consecință, găgăuzii ar fi fost preveniți. 

Având în vedere că nu am fost avertizați și având în vedere că acest lucru a avut loc după mitinguri, înțelegem că "Fulger" a fost folosit ca instrument de presiune și intimidare pentru conducerea autonomiei și pentru cei care merg la proteste și își exprimă punctul de vedere", a subliniat Vlah.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării