main logo
1105

Vladimir Voronin: Silvia Radu a devenit șefă la Fenosa grație mie

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin susține că nu o cunoaște personal pe primarul interimar al capitalei Silvia Radu, deși când a fost numită în funcția de șefă la „Gas Natural Fenosa”, Voronin era președintele Republicii Moldova.

Voronin: Radu a devenit șefă la Fenosa grație mieVoronin: Radu a devenit șefă la Fenosa grație mie

Comunistul spune că Radu ar fi ajuns în funcție și datorită lui, pentru că nu-i plăcea de fostul președinte al companiei. Declarațiile au fost făcute aseară, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21, scrie unimedia.

Voronin a comentat candidatura Silviei Radu la Primăria Chișinău.

„Oameni absoluți independenți astăzi nu există, nu vorbesc despre apartenență politică, independent economic, social, independent în relații. Nu a existat niciodată și nici nu există pentru că noi suntem o societate, dar cât ține de doamna, eu n-o cunosc personal din activități, eu o cunosc din... Ea șefă la Fenosa într-un oarecare fel a devenit mulțumită mie. Eu nu-l puteam suferi pe acel Ignacio Ibara și spaniolii au înțeles poziția mea în calitate de președinte și au propus-o pe d-ei (n.r. - Silvia Radu). Atunci am văzut-o, îmi pare că, și ultima dată, când a venit să se prezinte în calitate de candidat”, își amintește fostul președinte al Republicii Moldova.

Mai mult, Voronin spune că Silvia Radu face o treabă bună și ori are ea aceste capacități, ori e susținută de un partid, aici ar putea fi vorba de Partidul Democrat, ca ulterior, Radu să-l susțină la alegerile parlamentare.

„Cineva pe ea o monitorizează. Dacă observi pașii pe care i-a întreprins și cum a venit în această funcție, că nu prea legal, dar ceea ce face, face corect, aproape că fără greșeli, din ceea ce observ eu, ceea ce înseamnă că ori ea deține aceste capacități, ar fi foarte bine să avem așa o gospodină în oraș, dacă ar mai avea și imaginea aceasta strategică, că nouă așa un primar ne trebuie. nu un războinic, ci un primar care să știe cum să dezvolte orașul, sau a doua variantă că ea trebuie întărită aici în Chișinău, ca la alegerile parlamentare din toamnă să răsplătească cu susținerea cum spui, a Partidului Democrat, nu eu am spus, la viitoarele alegeri. Aici e și mai complicat că există și umbra socialiștilor pentru că vedem această colaborare a socialiștilor și democraților în Parlament, vedem că și Dodon e ținut în frâu de PD și e îndrumat tot de acolo, face ce îi permit să facă”, a mai spus Voronin.

Menționăm că Silvia Radu va candida independent la alegerile locale noi din Chișinău, din data de 20 mai curent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării