806
0
Vladimir Voronin se oferă ca garant pentru Pavel Grigorciuc
806
0

La Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, astăzi, 15 mai, va avea loc prima ședință de judecată în dosarul activistului Pavel Grigorciuc, după ce l-a lovit pe deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, într-un local din centrul capitalei la prima ședință a Parlamentului din 21 martie.

În acest sens, astăzi, avocații lui Grigorciuc vor cere judecătorilor ca activistul să fie cercetat în stare de libertate, iar garant va fi ex-președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

De menționat că atât Pavel Grigorciuc, cât și Sergiu Sîrbu au făcut odată parte din Partidul Comuniștilor.

La data de 3 mai, dosarul de învinuire a lui Pavel Grigorciuc a fost trimis în judecată.

„Potrivit probatoriului, în după-amiaza zile de 21 martie curent, aflându-se în parcul central „Ştefan cel Mare” din capitală, inculpatul l-a agresat verbal cu cuvinte necenzurate şi jignitoare pe parlamentarul Sergiu Sârbu, după care l-a apucat de haină şi i-a aplicat, în mod intenţionat, o lovitură cu mâna în regiunea feţei, continuând să-l insulte. Incidentul a avut loc în prezenţa colegilor victimei, dar şi altor persoane care se aflau în locul public. În urma acţiunilor ilegale ale agresorului, victima a fost internată în spital cu vătămări corporale, calificate de către experţii medico-legişti ca fiind uşoare”, se spune în comunicatul procuraturii.

Amintim că deputatul Sergiu Sîrbu a fost internat în spital la data de 21 martie cu contuzie cerebrală, după ce Pavel Grigorciuc l-ar fi bătut.

În reacție, activistul susține că a recurs la acest gest după ce democratul l-a insultat.

În comunicatul procuraturii se mai spune că inculpatul, în vârstă de 29 de ani, a ajuns în atenţia organelor de drept încă acum cinci ani. Astfel, în primăvara anului 2015, acesta a fost condamnat la amendă penală după ce a bătut şi insultat un cetăţean german într-un local din Capitală, deteriorând şi mai multe bunuri. Până în prezent, acesta se eschivează de la achitarea amenzii penale.

O altă condamnare pentru dezordinile în masă și violențele la sediul Procuraturii Generale din septembrie 2016. Atunci, inculpatul, împreună cu alte şase persoane au compărut pe banca acuzaţilor pentru organizarea, conducerea şi participarea activă la săvârșirea acțiunilor ilegale, au chemat la nesupunere violentă activă la cerinţele legitime ale reprezentanţilor autorităţilor și au aplicat violenţa, inclusiv cu utilizarea unor obiecte în calitate de arme. Pentru aceste acţiuni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani.

De asemenea, din anul 2014 şi până în prezent acesta şi-a completat şi cazierul contravenţional cu 4 contravenţii pentru o serie de acţiuni huliganice, ultragieri şi alte acţiuni violente, pentru care a fost pedepsit de către instantele naţionale cu amenzi, la fel neachitate de făptaş până în prezent.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter