main logo
538

Vladimir Voronin: De 4 ani continuă nunta asta cu căutarea miliardului

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, nu a ținut să menționeze cine ar putea fi implicat în furtul miliardului, menționând că ar dori să vadă doar cine și când îl va întoarce.

Vladimir Voronin: De 4 ani continuă nunta asta cu căutarea miliardului

Totodată, dânsul a ținut să susțină faptul că strategia de recuperare a miliardului furat din cele trei bănci, făcută publică de Procuratură acum o săptămână ar putea rămâne doar la nivelul unor declarații nu și fapte, transmite Știri.md  cu referire la unimedia.info.

„În ceea ce ține de declarațiile lui Șor despre furtul miliardului, câte ceva am auzit(...) De unde să știu ce rol are el în politică. Nu facem investigație acum. Nu văd rolul nimănui. Vreau să văd rezultatul. Cine și când va întoarce miliardul. Dar cine este implicat ține de competența instituțiilor. Deja de patru ani continuă nunta asta cu căutarea miliardului. Oamenii s-au dezamăgit”, a menționat Voronin.

Totodată dânsul a menționat faptul că doar 53% din ședințele plenului au fost bazate pe acest subiect.

„Când am văzut această schemă am și presupus că așa va fi. Doar că trebuia mai devreme. În dependență de ce se va face după această strategie. Să nu rămână doar ca o declarație(...) De la furtul miliardului au trecut patru ani, ce influență politică avea atunci Plahotniuc?”

UNIMEDIA amintește că în opinia PA, întregul proces de fraudare au fost implicate peste 200 de persoane juridice rezidente și nerezidente. Mijloacele financiare ai fost „circulate” prin aproximativ 10 jurisdicții străine.

Potrivit PA, au fost fost aplicate sechestre pe bunuri situate pe teritoriul țării în valoare totală de aproximativ un miliard de lei.

În document se stabilește că grupul de de companii înregistrate în Moldova prin care au fost scoși banii sunt în mare parte sunt companii afiliate lui Ilan Șor, Ion Rusu/Vladimir Filat, Chiril Lucinschi și Veaceslav Platon.

În acest sens, pimarul de Orhei, Ilan Șor, care figurează în raportul Kroll privind furtul din sistemul bancar din Republica Moldova, susține că beneficiarul furtului miliardului ai fi Veaceslav Platon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării