main logo
444

Vladimir Voronin dă asigurări că echipa sa poate redresa situația din țară

Președintele Partidul Comuniștilor, Vladimir Voronin, dă asigurări că echipa cu care participă la alegerile parlamentare este capabilă să redreseze situația, potrivit lui – degradantă, care s-a creat în ultimii zece ani în Republica Moldova.

Voronin dă asigurări că echipa sa poate redresa situația din țarăVoronin dă asigurări că echipa sa poate redresa situația din țară

Într-o conferință de presă, marți, Vladimir Voronin a menționat că toți cei 54 de candidați pe lista PCRM sunt membri de partid. 40% sunt femei. Vârsta medie a candidaților este de 55 de ani, transmite Știri.md cu referire la IPN

Din echipă fac parte 13 ingineri, 11 juriști, 11 economiști, 9 politologi, 7 pedagogi, doi lucrători medicali. 16 candidați locuiesc în Chișinău, iar 38 în satele și raioanele Moldovei. Un candidat este persoană cu dizabilități și una are două cetățenii.

Vladimir Voronin a criticat starea de lucruri din țară: „nivelul înalt al corupției și migrația populației apte de muncă”. Potrivit liderului comunist, societatea este dezbinată și se observă semnele unei dictaturi politice. Vladimir Voronin a declarat că eforturile echipei sale vor fi îndreptate spre „eliberarea Moldovei și a instituțiilor de stat de uzurpatori, lupta cu corupții, salvarea businessului de presiunile funcționarilor de stat, crearea noilor locuri de muncă, iar la nivel de politică externă – restabilirea relațiilor bune cu toate statele”.

Politicianul a mai spus că fundamentul listei electorale a PCRM sunt oamenii ce reprezintă „un exemplu de rezistență în fața ispitei”, făcând referire la cei 14 transfugi care au aderat la PDM. Dacă va ajunge în Parlament, Vladimir Voronin a spus că PCRM va face coaliție doar „cu alegătorii”.

În altă ordine de idei, Vladimir Voronin a îndemnat alegătorii să boicoteze referendumul, deoarece, potrivit lui, inițiatorii acestuia îl folosesc în scopuri electorale.

Întrebat despre ultimele declarații din spațiul public privind piloții moldoveni, eliberați din Afganistan după trei ani în care au fost ținuți ostateci, Vladimir Voronin a spus că aceștia au fost mai demult scoși din captivitate, doar că s-a tărăgănat întoarcerea lor acasă. Președintele PCRM consideră că, cel mai probabil, președintele Parlamentului, Adrian Candu, are dreptate în declarațiile sale precum că ostaticii moldoveni urmau să ajungă acasă încă acum patru luni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării