main logo
962

Vladimir Jirinovski: Noi întotdeauna am fost de partea Transnistriei

Partidul Liberal Democrat din Rusia a fost întotdeauna atât de partea Transnistriei, cât şi de partea Crimeii, iar tot ceea ce depinde de fracţiunea PLDR din Duma de Stat pentru a ajuta Transnistria se face.

Vladimir Jirinovski: Noi întotdeauna am fost de partea Transnistriei

Declarația a fost făcută de Vladimir Jirinovski, în ajun, la Moscova, la întrevederea cu o delegaţie a autoproclamatei RMN, condusă de noul preşedinte al Sovietului Suprem, Alexandr Korşunov, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul partidului, el a menţionat că "în parlamentul rus PLDR nu este mereu auzit de partidul majorităţii ("Edinaia Rossia" - "I."), dar încercăm să promovăm iniţiativele noastre orientate spre dezvoltarea Transnistriei".

Participanţii la întrevedere au discutat "problemele de interacţiune dintre cele două ţări şi strategia de dezvoltare a Transnistriei".

Jirinovski a spus că CSI este "o formaţiune amorfă, de neînţeles" şi, de asemenea, a criticat alianţa dintre Rusia şi Belarus din cauza "reproşurilor reciproce permanente".

"PLDR întotdeauna a plecat pentru restabilirea unui stat puternic unit, cu o denumire care ar putea fi, de exemplu, Confederaţia Rusă. Aceasta ar include toate fostele teritorii ale URSS. Centrul Confederaţiei va fi Moscova, care va fi responsabilă de politica externă, apărare, finanţe, comunicaţii, energie, transport. Restul să fie în teritoriu, în regiuni. Şi, desigur, să nu existe o împărţire pe naţiuni, geografică. Un astfel de model ar rezolva multe probleme, va rezolva conflictele externe", crede el.

În aceeaşi zi, în Duma de Stat, liderul PLDR a criticat politica externă a Rusiei, fiind indignat de faptul că autorităţile se preocupă mai mult de alegerile din Ucraina şi America decât de ale sale.

El s-a referit şi la Transnistria: "Nu le dăm bani, tineretul nu învaţă şi pleacă în România".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării