main logo
1485

Vladimir Cebotari: Miliardul furat este în drum spre casă

Vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, spune că miliardul furat este în drum spre Republica Moldova.

Vladimir Cebotari: Miliardul furat este în drum spre casă

Potrivit lui, peste 10% din suma fraudată a fost deja recuperată. Declarațiile au fost făcute de politician în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune ProTV Chișinău, transmite IPN.

Vladimir Cebotari spune că 90% dintre persoanele care au fost implicate în fraudă sunt identificate și există dosare penale în privința a aproximativ 90% din sumele care constituie obiectul fraudei. În plus, o parte din bani au fost identificați în anumite jurisdicții. Vicepreședintele PDM spune că Republica Moldova nu are răspuns de la o parte din aceste jurisdicții.

„Noi astăzi ne trezim și vedem că sume enorme de bani au fost întoarse inclusiv în politica moldovenească, au fost finanțate diferite partide, diferite organizații neguvernamentale. Există mai multe probe în acest sens”, a spus democratul.

Potrivit lui Vladimir Cebotari, până acum au fost recuperate 1,2 miliarde de lei din frauda bancară, o mare parte prin recuperarea creditelor neperformante și din înstrăintarea activelor și gajelor. În plus, a fost vândut pachetul de acțiuni al unuia din actorii implicați în schemă. Astfel, în conturile BNM urmează să intre 450 de milioane de lei.

Directorul IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, spune că recuperarea miliardului furat este o mare problemă. Până acum, nu s-a recuperat nimic din suma fraudată. Iar persoana care este menționeată de 74 de ori în raportul Kroll, Ilan Șor, este sub protejarea aparentă a PDM – el deschide 100 de magazine sociale, pleacă în străinătate deși are interdicție. „Și acest lucru vorbește foarte clar despre impunitatea unor persoane și aplicarea selectivă a justiției”, spune Igor Munteanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării