main logo
497

Vladimir Cebotari: Haos și lipsa unui plan de soluționare a problemelor

Vladimir Cebotari afirmă că s-a văzut ce înseamnă pentru guvernare depolitizarea Curții Constituționale.

Vladimir Cebotari: Haos și lipsa unui plan de soluționare a problemelorFoto: ipn.md

„Noi vedem haos, noi vedem lipsa unui program foarte clar care să fie îndreptat spre abordarea și soluționarea problemelor cetățenilor. 

Noi vedem nepotism, așa cum Moldova nu a mai văzut – demiteri de profesioniști și angajarea în funcții a cumetrii, a soției, rude, frați surori și așa mai departe”, susține Vladimir Cebotari, deputat în Fracțiunea Partidului Democrat, caracterizând activitatea actualei guvernări., transmite Știri.md cu referire la IPN.

De asemenea, parlamentarul Potrivit lui, exact pe același exemplu s-au produs toate schimbările și în Guvern, și în oricare alte instituții. 

Declarațiile au fost făcute la dezbaterile publice cu tema: „Totalurile primei sesiuni a noului Parlament: pro și contra”, organizate de Agenția de presă IPN și Radio Moldova.

Potrivit deputatului, „această guvernare s-a ocupat de sărăcirea oamenilor, prin taxe, prin distrugerea proiectelor bune, prin excluderea scutirilor personale și multe alte acțiuni”. 

„Creștere de tarife, prețuri. O să vedem ce inflație o să avem, dragi colegi. O să vedem ce o să ne putem permite noi la sfârșitul perioadei sau cel puțin în iarnă. 

Am văzut răzbunări, am văzut foarte multă ură, am văzut o emanație nebună de ură”, a declarat Vladimir Cebotari. 

Potrivit lui, „niciun caz răsunător nu fost descoperit, se produc omoruri, un om cunoscut s-a sinucis”. Deputatul a declarat că din aceste considerent el nu crede că acesta este aerul libertății.

Vladimir Cebotari a menționat că actuala guvernare într-adevăr s-a concentrat pe justiție, dar una a fost declarat și alta a rezultat, pentru că și-a subordonat și a pus control total asupra Procuraturii. 

Parlamentarul a mai spus că, „deși s-a declarat că toate numirile în funcții vor fi făcute doar pe criterii de profesionalism, profesioniștii nu au fost acceptați, ci au fost numiți cei care au stat în rând cu politicienii la proteste”. 

„Noi am văzut conducătorii principalelor instituții de stat cum s-au dus obraznic în cadrul diverselor ședințe a autorităților absolut autonome. 

Gen Consiliul Superior al Magistraturii sau Consiliul Superior al Procurorilor și au pus presiune să se ia deciziile pe care ei le doresc”, a notat Vladimir Cebotari, care a menționat că astfel de lucruri în Moldova nu s-au mai întâmplat.

Acesta s-a referit și la domeniul economic, menționând că timp de 90 de zile, niciun proiect de lege de la Ministerul Economiei și Infrastructurii nu a ajuns în Parlament. 

Însă, „s-a văzut înghețarea proiectelor de infrastructură, impozitări, abordările privind politica fiscală etc”. 

De asemenea, „guvernarea a demonstrat ce înseamnă pentru ea oamenii, atunci când a sistat campania „Un doctor pentru tine”, limitând accesul gratuit la servicii medicale”. 

„Noi am văzut cum dumneavoastră stimulați dezvoltarea turismului. Noi am văzut cum dumneavoastră stimulați atragerea investițiilor, când și unica facilitate pe care o aveau investitorii străini, reală, și pe aceea o anulați”, a mai spus Vladimir Cebotari.

Potrivit lui, oamenii sunt mințiți că nu vor primi pensii pentru că nu se impozitează tichetele de masă sau nu mai promovează deja anularea acordării garanțiilor de stat. 

El afirmă că săptămâna viitoare PDM va înregistra o inițiativă legislativă cu privire la anularea garanțiilor acordate de stat și vrea să vadă cum vor vota cei din majoritatea parlamentară.

La dezbateri au participat și reprezentanții fracțiunilor Partidului Socialiștilor și ACUM, Platforma DA. De asemenea, au fost invitați reprezentanții fracțiunilor Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului „Șor”, care nu au dat curs invitației.

Dezbaterile publice „Totalurile primei sesiuni a noului Parlament: pro și contra”, ediția a 115-a fac parte din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfășurat cu susținerea Fundației germane Hanns Seidel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării