main logo
353

Vlad Țurcanu cere inventarierea și consolidarea blocurilor locative

Candidatul Partidului Popular Românesc la funcția de primar al Chișinăului, Vlad Țurcanu, a anunțat vineri, 11 octombrie, că în scopul securizării locuitorilor municipiului, va cere inventarierea și consolidarea blocurilor locative care au fost supraetajate, cu încălcarea normelor legale.

Vlad Țurcanu cere inventarierea și consolidarea blocurilor locativeFoto: publika.md

Vlad Țurcanu a declarat într-o conferință de presă că, împreună cu echipa sa de consilieri, a depistat zeci de astfel de cazuri în care blocurile au fost supraetajate, provocând riscul unor pericole pentru locuitori, transmite Știri.md cu referire la publika.md

„Este important ca viitorul edil să inventarieze procesele verbale de recepție a acestor blocuri. Unele dintre ele trebuie consolidate, inclusiv prin aplicarea așa-numitor „bandaje”. Respectivele blocuri nu au avut inițial autorizație de construire, acestea fiind adaptate pe parcurs, prin metode care nu-mi sunt cunoscute și care trebuie investigate. Nu au avut nici expertize tehnice valabile, nici certificate de urbanism conforme”, a precizat Vlad Țurcanu.

De asemenea, liderul PPR s-a referit și la necesitatea verificării stațiilor PECO din Chișinău, care au fost construite prin încălcarea normelor de mediu. Mai multe dintre ele nu au sarcofage, sau au sarcofage neconforme și care nu corespund normelor legale, fiind vorba în special de stațiile PECO din preajma râului Bâc.

„De asemenea, la multe stații PECO lipsesc stațiile de epurare, ele fiind obligatorii conform legii. Este nevoie, așadar, de o expertiză ecologică urgentă, de care ne vom ocupa neîntârziat, dacă voi ajunge în funcția de primar”, a declarat Vlad Țurcanu.

De asemenea, el a reiterat că una din primele sale dispoziții, dacă va fi ales în funcția de primar, va fi înlocuirea limitatoarelor de viteză din Chișinău, care s-au transformat într-o sursă de accidente rutiere. „Aceste limitatoare nu sunt conforme cu standardele și în momentul în care va depinde de mine, le voi demonta și le voi înlocui cu altele conforme, care să nu fie atât de înguste și de înalte ca acestea, procurate cu 8,5 milioane de lei, prin lipsă de tender”, a menționat Vlad Țurcanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării