main logo
4773

Vlad Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat

Ex-președintele PDM, Vlad Plahotniuc, și-a dat demisia din funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Vlad Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat

Știri.md publică anunțul oficial al politicianului:

"Am așteptat ca cei din Blocul ACUM să se trezească din euforie și să oprească această capturare a statului de către Moscova, dar constat că, dimpotrivă, ei ajută acest proces, sunt captivi în continuare vechilor obsesii politice și în timpul acesta în spatele lor se instalează mecanisme de control abuziv al statului, ale căror efecte vor fi curând devastatoare și pentru ei.

În condițiile preluării totale în captivitate a Republicii Moldova de către Federația Rusă, în condițiile în care ultimele trocuri politice care s-au făcut, indică preluarea de către ruși, prin partidul lor, a instituțiilor de drept și, în consecință, mă aștept la o degradare totală și pe termen lung a activității justiției, la abuzuri, la o justiție politizată și supusă intereselor personale ale unor grupări, care lucrează împotriva intereselor Republicii Moldova.

În această situație, eu nu doresc să mai activez, în nici un fel, în vreo instituție a statului și astăzi am depus mandatul de deputat în Parlament.

Știu că instituțiile de drept sunt presate politic sa mă lipsească de imunitate, nu au motiv legal pentru un astfel de demers, dar vor fi obligate prin abuzuri să o facă. Prin renunțarea la imunitate, odată cu demisia din funcția de deputat, doresc să opresc și aceste abuzuri și presiuni politice asupra instituțiilor de drept. 

Eu nu am nevoie de imunitatea unui stat controlat astăzi de Moscova, de cei care de doi ani de zile au făcut zeci de acțiuni ilegale împotriva mea și a familiei mele, dosare politice, judecăți false, zeci de urmăriri internaționale respinse de Interpol pe motiv de abuz politic etc.

În actuala situație, în care mandatul de deputat nu mai valorează mare lucru, nu-mi pot îndeplini nici obligațiile față de electoratul din Nisporeni, cei care au făcut mandatul meu cel mai reprezentativ în actualul Parlament după numărul de voturi. Nu ar fi corect față de ei să țin ocupat acest loc câtă vreme nu pot să-mi îndeplinesc mandatul primit de la ei, din motive care nu depind de mine. Însă îi voi ajuta altfel, poate chiar mai eficient, pentru că față de ei am o datorie pe viață pentru încrederea masivă pe care mi-au acordat-o", a scris Vlad Plahotniuc.

Știri.md amintește că pe 24 iunie Vlad Plahotniuc a anunțat că se retrage din funcția de președinte al PDM.

Acesta susținea că Partidul Democrat este ținut acum sub o presiune uriașă, din cauza că unii și-au greșit ținta: "Vor să se lupte cu mine, dar o fac cu partidul, ceea ce consider că nu este bine atât pentru PDM, cât și pentru partidele pro europene din actuala alianță".

Totodată, Departamentul de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei solicită Judecătorilor din Moscova arestarea lui Vladimir Plahotniuc, în lipsa omului de afaceri și politicianului moldovean, acuzat de organizarea schemelor criminale.

În numele societății civile, Pavel Grigorciuc a creat o petiție pe o platformă online pentru lustrația tuturor judecătorilor, procurorilor și al altor complici ai regimului Plahotniuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării