main logo
6854

Vlad Plahotniuc se întoarce în țară? Cum răspunde Igor Dodon

Președintele țării, Igor Dodon, spune că dacă Vlad Plahotniuc se va întoarce în țară, va face pușcărie.

Vlad Plahotniuc se întoarce în țară? Cum răspunde Igor DodonColaj: știri.md

Declarațiile au fost făcute astăzi, în cadrul unui briefing de presă, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Jurnalist: "-În cazul în care Vlad Plahotniuc se întoarce în țară, ce se va întâmpla?"

Igor Dodon: "Ar face pușcărie dacă mâine Vlad Plahotniuc s-ar întoarce în țară. Indiferent de formula guvernării care va fi și dacă socialiștii vor încălca legea, tot vor face pușcărie. Lucrul ăsta vi-l promit".

Știri.md amintește că Guvernul Sandu a fost demis cu votul a 63 de deputați. Moțiunea de cenzură a fost votată de PSRM și PDM, iar Partidul Șor s-a abținut de la votare.

Amintim că socialiștii au înaintat săptămâna trecută o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu. Aceștia acuză Guvernul că a încălcat Constituția atunci când și-a asumat răspunderea pentru proiectul privind mecanismul de desemnare a candidaților la funcția de procuror general.

În cadrul unui briefing, Maia Sandu a venit cu o propunere către socialiști de a-și retrage moțiunea de cenzură, iar premierul în schimb își asumă public angajamentul că după ce acest lucru se întâmplă va cere avizul Comisiei de la Veneția privind legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. 

Socialiștii au respins propunerea, insistând pe retragerea asumării răspunderii

Guvernul sau prim-ministrul poate fi destituit printr-un mecanism numit moțiune de cenzură, cunoscut și ca vot de neîncredere, o procedură ce își are originea din politica britanică.

De la proclamarea independenței R. Moldova și pe parcursul celor 20 de Guverne, istoria politică a statului nostru a cunoscut trei Executive ce au căzut prin moțiune de cenzură. Mai exact, vorbim despre Guvernul Sturza, cel de-al doilea Guvern Filat și Guvernul Streleț.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării