main logo
1200

Vlad Plahotniuc, protagonistul unui articol într-un cotidian francez

Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova a fost protagonistul unui articol care a apărut luni dimineață în publicația franceză L’obs.

Plahotniuc, protagonistul unui articol într-un cotidian francez

Vlad Plahotniuc este descris de jurnaliști ca un personaj care avea influență și bani și care ar fi cumpărat justiția, instituțiile statului, dar și mai multe instituții media, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

În debutul articolului, jurnaliștii francezi menționează că pentru prima dată rușii și occidentalii au fost de acord să scape de un „oligarh greoi”, care conducea din „spatele scenei” instaurând corupția și frica peste mică republică post-sovietică.

Totul s-a încheiat prin pierderea puterii. După nouă ani de regim terorist, "oligarhul toxic" Vladimir Plahotniuc a fugit din țară pe 18 iunie, spunând într-o declarație că "nu se mai simte în siguranță în Moldova", se arată în articol. 

Jurnaliștii francezi adaugă că de atunci, o coaliție „improbabilă” de partide pro-europene și pro-ruse conduc cea mai săracă și mai coruptă țară din Europa. Dar "umbra lui Vlad" încă mai bântuie, se mai menționează în textul publicației.

„Este supranumit păpușarul. Diplomații vorbesc despre el cu o voce slabă numindu-l "Domnul P." Acest om cu influență, bani și putere a cumpărat politicieni, mai multe bănci, majoritatea presei, justiție, poliție și aproape toate instituțiile din Moldova.Nimănui nu-i place să vorbească despre el. Toți au frica de a nu fi auziți”, au mai scris jurnaliștii.

Vladimir Plahotniuc a fost liderul Partidului Democrat din Moldova.  Pe 14 iunie, democrații au anunțat că cedează Guvernul Filip. La scurt timp, de pe aeroportul din Chișinău au decolat cel puțin două aeronave private. 

În aceeași zi din țară a plecat și Plahotniuc. Serviciul de presă al partidului a anunțat atunci că democratul merge să-și vadă familia. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării