main logo
3458

Vlad Plahotniuc, anunţat în căutare internaţională

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a fost anunţat în căutare internaţională.

Vlad Plahotniuc, anunţat în căutare internaţionalăVlad Plahotniuc, anunţat în căutare internaţională. Foto: Inprofunzime.md

Despre aceasta a anunţat Interfax, cu trimitere la serviciul de presă al Judecătoriei Bismannîi din Moscova, unde a fost înregistrată solicitarea cu privire la alegerea unei măsuri preventive sub formă de detenție pentru oligarhul moldovean învinuit de omor al cel puţin două persoane, scrie independent.md.

„La cererea anchetatorului în privinţa lui Plahotniuc a fost admisă măsura de reţinere sub formă de deteţie în lipsă (n.r. a lui Plahotniuc)”, a spus secretarul de presă a instanţei de judecată Iunona Ţareva.

Ea a precizat că decizia cu privire la reţinere a fost luată încă la data de 30 noiembrie şi „a fost deja atacată la Curtea de Apel Moscova”. Atacarea deciziei înseamnă nimic altceva decât faptul că Vlad Plahotniuc şi avocaţii săi cunoşteau despre acest dosar încă până la apariţia în presă a informaţiilor despre el. Cu toate acestea, într-o primă reacţie cu privire la acest dosar, purtătorul de cuvânt al democraţilor, Vitalie Gămurari, susţinea că nu cunoaşte nimic, cu excepţia celor văzute în presă.

Citeşte şi:

Oficial: Dosar penal. Plahotniuc, căutat de Rusia pentru omor

Plahotniuc, vizită în SUA. Rusia i-ar fi deschis dosar penal

Reacția PDM la faptul că Plahotniuc ar avea dosar penal în Rusia

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării