main logo
625

Vlad Plahotniuc a dezvăluit strategia PDM pentru anul 2018

Liderul Partidului Democrat (PDM) și coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, își dorește ca după alegerile parlamentare din toamnă să existe deschiderea necesară pentru formarea unei noi majorități parlamentare, care să continue parcursul european al R. Moldova.

Vlad Plahotniuc a dezvăluit strategia PDM pentru anul 2018Vlad Plahotniuc a dezvăluit strategia PD pentru anul 2018. Foto: publika.md

Discuții în acest sens au fost purtate astăzi, în cadrul unei întrevederi dintre Vlad Plahotniuc și europarlamentarul și membru al Comitetului Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova, Norica Nicolai.

Potrivit unui comunicat al PD, Vlad Plahotniuc i-a prezentat Noricăi Nicolai strategia Coaliției pentru anul 2018 în ceea ce privește parcursul european al republicii. „Strategia noastră este simplă: o nouă coaliție proeuropeană în 2018, securizarea și dezvoltarea țării, consolidarea parteneriatelor cu UE. Vă solicit în continuare sprijinul în UE, mai ales pentru a discuta la rece și cu opoziția. O nouă coaliție proeuropeană va asigura continuitatea reformelor și va împiedica devierea de la cursul european. Nu ne putem permite să dăm înapoi - dezvoltarea țării trebuie să fie mai presus de orgoliile personale”, a declarat liderul Vlad Plahotniuc, citează Ziarul Naţional.

Norica Nicolai a arătat faptul că la Bruxelles „se simte deja” faptul că R. Moldova este în plin proces de reforme, care contribuie în mod decisiv la drumul european al acestei țări. Totodată, Nicolai a menționat faptul că alegerile din toamnă vor fi un prim punct important din punct de vedere al transparenței și al alegerilor democratice fără influențele propagandistice ale Rusiei.

Aceasta a menționat că Republica Moldova este stat suveran și are dreptul să decidă în ce mod își alege reprezentanții în Parlament. De asemenea, Norica Nicolai a precizat că este important ca aceste alegeri să fie făcute într-un mod cât mai corect, iar viitorul Legislativ să fie unul dedicat continuării parcursului european, se mai spune în comunicatul PD.

Sursa citată subliniază că, în cadrul întrevederii, liderul Coaliției a adus în discuție progresul implementării reformelor, creșterea economică pe care R. Moldova a înregistrat-o în ultimii doi ani, reforma din instituțiile administrației publice centrale, debirocratizarea și atenția pe care o acordăm agendei cetățenilor în implementarea reformelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării