main logo
4760

Vlad Filat va candida la alegerile prezidențiale: Anunțul PLDM

Liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vlad Filat, va candida la funcția de președinte al țării în cadrul alegerilor din toamna anului curent.

Vlad Filat va candida la alegerile prezidențiale: Anunțul PLDMVlad Filat: Foto: Știri.md/Arhivă

„Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova, pe data de 31 mai 2024, a decis, în temeiul art. 42 alin. (7) litera k) din Statutul PLDM: A înainta candidatura domnului Vladimir Filat la funcția de președinte al Republicii Moldova din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, în cadrul alegerilor prezidențiale din 20 octombrie 2024”, se arată într-un comunicat emis de PLDM, transmite Știri.md

De asemenea, în temeiul art. 42 alin. (7) lit. t) din Statutul PLDM: „Partidul Liberal Democrat din Moldova se va înregistra și va participa în calitate de concurent electoral în cadrul referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024”. 

Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova vor avea loc pe data de 20 octombrie curent. Totodată, în acea zi, se va desfășura referendumul republican constituțional la care cetățenii vor răspunde la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării