main logo
1017

Vlad Filat: Nu sunt interesat de politică şi funcţii

Fostul premier Vlad Filat a declarat că nu este interesat de politică şi funcţii.

Vlad Filat: Nu sunt interesat de politică şi funcţiiFoto: EPA

Potrivit agenţiei Infotag, politicianul a declarat acest lucru miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, după eliberarea sa din închisoare, transmite Știri.md.

"Nu mă interesează funcţiile guvernamentale. Nu sunt interesat de politică. În primul rând, sunt interesat de recuperarea prejudiciului moral adus persoanelor apropiate. Voi activa în sectorul privat", a spus Filat.

El a amintit că şi-a suspendat calitatea de membru al Partidului Liberal Democrat, preşedinte al căruia a fost de la înfiinţarea sa în 2008 până la arestarea sa la sfârşitul anului 2015.

Potrivit lui, el nu-şi va restabili calitatea de membru PLDM şi, de asemenea, nu va pretinde la funcţia de preşedinte al partidului. În acelaşi timp, politicianul nu a exclus faptul că ar putea fi prezent duminică la şedinţa Biroului Politic al PLDM pentru a discuta cu foştii colegi.

"Nu refuz să comunic cu oamenii politici. Voi comunica cu cei cu care voi considera că trebuie să mă întâlnesc. Sau cu cei care vor să comunice cu mine. Pot împărtăşi experienţa cu ei. Fără modestie, spun că am experienţă şi cunoştinţe nu doar în politica moldovenească, ci şi la nivel internaţional. Legăturile mele, în acest sens, pot fi utile şi pentru ţară", a subliniat Filat.

El a spus că încă nu s-a întâlnit cu politicienii din ţară, dar a avut o scurtă întâlnire cu Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir.

Întrebat de jurnalişti despre ce mesaj are pentru Vladimir Plahotniuc şi Ilan Şor, care au contribuit la detenţia sa, Filat a spus că nu vrea să le spună nimic.

"Ceea ce fac ei şi unde se află este probabil ultimul lucru care mă interesează. Pot spune doar că denunţul lui Şor (în baza căruia Filat a fost condamnat - "I.") a fost fals şi dur", a declarat fostul premier.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării