14 aug, 2019 08:46
749
0
Vlad Filat ar putea fi audiat de Comisia parlamentară privind frauda bancară
14 aug, 2019 08:46
749
0

Fostul premieri, Vlad Filat, posibil va fi audiat de către Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.

Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei, Alexandr Slusari, care a menționat că Anatol Arapu, va fi audiat repetat, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Comisia de Anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova a decis să audieze miercuri, 21 august, orele 10.00, pe dl. Anatol Arapu (repetat) și doamna Natalia Politova-Cangași (în contextul informației obținute de la Veaceaslav Platon și foști consilierii lui). După asta vom decide dacă îl audiem pe dl. Vlad Filat.

Totodată, Comisia a luat ca bază primul draft al Raportului și a împărțit sarcinile între membrii privind completarea și îmbunătățirea acestuia”, a anunțat Slusari.

Amintim că Parlamentul a extins termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale. Deputații au aprobat prelungirea mandatului de activitate cu 60 de zile.

Comisia de anchetă a fost constituită de Parlament pe data de 18 iunie, Conducerea Comisiei este asigurată de deputații Vladimir Țurcan, președinte, vicepreședinte – Mihai Popșoi și secretar – Dinu Plîngău. Din componența comisiei mai fac parte deputații Grigore Novac și Victor Gaiciuc. Fracțiunile PDM și Partidul Șor nu au delegat membri în componența acesteia.

Comisia de anchetă va prezenta Parlamentului, în termen de 120 de zile, raportul cu privire la circumstanțele de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter