main logo
11030

Vlad Filat anunță dacă revine în politică și ce va face după eliberare

Fostul premier Vlad Filat a fost eliberat din Penitenciarul 13 astăzi, 3 decembrie 2019, în baza unei încheieri a Judecătoriei Chişinău, pe care administraţia penitenciarului a fost obligată să o pună imediat în aplicare.

Vlad Filat anunță dacă revine în politică și ce va face după eliberare

Într-un interviu din luna iulie 2019, ex-premierul Vlad Filat spunea că nu se va mai întoarce în politică. Filat a mai spus atunci care sunt prioritățile acestuia și cu ce se va ocupa după ce va fi eliberat din închisoare.

„Eu pot să spun că sunt alt om. În primul rând eu nu mai gândesc în termen scurt. La mine gândurile sunt în timp. Și ceea ce am eu ca prioritate vizează eliberarea mea.

Politica se regăsește printre lucrurile pe care ați vrea să le faceți? – Nu cred. În modul direct nu. Dar aș vrea ca experiența și cunoștințele mele în acest domeniu să poată fi utili pentru cei care ar dori. Consultare politica, dacă cineva ar dori”, a spus Filat, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Fostul prim-ministru a mai vorbit și care va fi următorul pas pe care îl va face după eliberarea din închisoare.

„După eliberare, pasul următor este reabilitarea. Numele pe care îl port nu este doar al meu. Este al copiilor mei, al părinților mei. Dar cu ce urmează să mă ocup după…urmează să văd. Dar abordarea va fi cu totul și cu totul alta”, a mai adăugat Filat în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8.

Vlad Filat a fost condamnat la data de 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO. 

Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

La începutul acestui an, judecătorii au început să examineze cel de-al doilea dosar intentat pe numele lui Vlad Filat, în care este acuzat de spălare de bani. Potrivit procurorilor, în 2013, Filat ar fi încercat să ascundă anumite plăți care ar fi fost făcute cu bani proveniți din acte de corupție. Fostul lider al PLDM s-a declarat nevinovat.

Dacă va fi găsit vinovat, ex-premierul Vlad Filat riscă 10 ani de puşcărie.

Citește și: Ex-premierul Vlad Filat a fost eliberat din închisoare

Răspunsul lui Filat, când a fost sunat după eliberarea din închisoare


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării