main logo
2082

Vizita lui Șoigu, criticată de ACUM. Reacția socialistului Ceban

Secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, consideră că formaţiunile majorităţii parlamentare "trebuie să fie mai tolerante una faţă de cealaltă".

Vizita lui Șoigu, criticată de ACUM. Reacția socialistului Ceban

Politicianul a făcut această declaraţie în legătură cu vizita ministrului Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, care a provocat critici din partea reprezentanţilor blocului ACUM, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Joi, după semnarea Codului de Conduită privind desfăşurarea şi reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare noi şi alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, Ion Ceban a comunicat jurnaliştilor că "Serghei Şoigu va sosi în Moldova la invitaţia preşedintelui R.Moldova, iar şeful statului are dreptul să aibă o agendă separată".

"Vizita oficialului rus este legată de evenimentele dedicate celei de-a 75-a aniversări a operaţiunii Iaşi-Chişinău. Desigur, puteţi face diverse concluzii politice despre această vizită, dar, totodată, cred că este necesară o atitudine mai tolerantă (din partea Blocului ACUM - "I."), întrucât, în prezent, avem alte probleme importante care trebuie soluţionate", a spus socialistul.

De asemenea, el a comentat criticile cu privire la alegerea lui Vladimir Ţurcan în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale (CC), menţionând că "politicul nu ar trebui să se implice în activitatea instituţiei", având în vedere "propriile concluzii ale CC şi ale Comisiei de la Veneţia cu privire la această procedură".

Chiar şi în situaţia creată, Ceban consideră "nu numai posibilă, ci şi necesară semnarea unui nou acord cu ACUM".

"Suntem diferiţi, dar haideţi să ne gândim la ceea ce ne uneşte şi nu invers", a menţionat Ceban.

Vorbind despre Codul de Conduită, Ion Ceban, a menţionat că îl consideră un "angajament ferm".

"Suntem pregătiţi să desfăşurăm o campanie electorală foarte corectă din toate punctele de vedere. Considerând că această campanie se referă, în primul rând, la alegerile locale, ea trebuie focusată pe problemele foarte concrete ale oamenilor din localităţile pe care candidaţii le reprezintă, şi anume: starea drumurilor, canalizărilor, apeductelor, sistemul gospodăriei comunal-locative", a spus Ion Ceban.

El a subliniat că, indiferent dacă este oraş sau sat, participanţii la campanie nu trebuie în niciun caz să abordeze probleme politice. 

"Este necesară soluţionarea problemelor cotidiene ale cetăţenilor R.Moldova din localităţi concrete", a spus Ceban.

Joi, Codul de Conduită a fost semnat, de asemenea, de PLDM, PL, Mişcarea Profesioniştilor "Speranţa-Надежда", Partidul Verde Ecologist. Din partea mass-mediei, acesta a fost semnat de două posturi de televiziune - NTV-Moldova şi TRM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării