main logo
1769

Vizită incognito a socialiștilor moldoveni în Coreea de Nord

O delegație a Partidului Socialiștilor din Moldova, în frunte cu Grigore Novac, a participat la ceremonia de aniversare a fostului lider al Coreei de Nord, Kim Il Sung, anunță ziarul Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord.

Vizită incognito a socialiștilor moldoveni în Coreea de NordVizită incognito a socialiștilor moldoveni în Coreea de Nord. Foto: Daily World

Potrivit rodong.rep.kp, delegația din Republica Moldova ar fi ajuns în Coreea miercuri, iar vineri, 14 aprilie, a participat la ceremonia dedicată aniversării a 105 ani ai celui care este numit fondatorul Coreei de Nord, Kim Il Sung.

Sâmbătă, 15 aprilie, a fost organizată o paradă militară grandioasă în cinstea fostului dictator.

La eveniment au participat reprezentanți ai statului Coreea de Nord, miniști, oficial, precum și delegații internaționale, „venite de peste mări și țări”, mai scrie sursa sus menționată.

Deocamdată, Partidul Socialiștilor nu a comunicat despre activitatea sa în deplasarea efectuată în Coreea de Nord. Vizita survine într-un moment tenisonat legat de regimul de la Phenian care a anunțat recent noi teste de rachete balistice, ba chiar și nucleare. În context, noul președinte american Donald Trump, a declarat că va pune capăt problemei nord-coreene.

Menționăm că anual, în Coreea de Nord este marcată aniversarea fostului lider al țării. Acesta a condus Coreea timp de 47 de ani și s-a stins din viață la 82 de ani, în 1994. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării