main logo
434

Vitalie Marinuța va candida la Primăria Chișinău

Ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, candidează pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, fiind desemnat de Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova.

Vitalie Marinuța va candida la Primăria ChișinăuFoto: Știri.md

„Avem toată încrederea în capacitățile administrative și manageriale ale candidatului desemnat, considerând că anume dumnealui este persoana de care are nevoie capitala noastră în această perioadă de dezvoltare”, spune președintele Partidului Verde Ecologist, Anatolie Prohnițchi, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Vitalie Marinuța a fost ministru al Apărării în anii 2009-2014, în guvernele conduse de Vlad Filat și Iurie Leancă. Marinuța a fost membru al Partidului Liberal, apoi Partidului Liberal Reformator. În noiembrie 2014, Vitalie Marinuța a aderat la Partidul Democrat.

Are studii militare în Republica Moldova, SUA și Federația Rusă. A activat în cadrul Comandamentul Central al SUA dislocat în Tampa, statul Florida, unde a condus un grup de experți pe subiectul terorismului prin sinucidere. 

Întors în Republica Moldova, a lucrat o perioada scurtă la Ministerul Apărării, dar a fost concediat și pensionat de către comuniști. 

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării