main logo
1344

Viorel Morari își explică demisia de la Procuratura Anticorupție

După săptămâni bune de tăcere, Viorel Morari a spart gheața și a spus de ce și-a dat demisia din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție (PA).

Morari își explică demisia de la Procuratura AnticorupțieFoto: agora.md

A invocat trei motive: imaginea instituției, obiectivitatea anchetei și aspectele de ordin personal, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„A fost cerere de eliberare din funcția bazată pe câteva aspecte. Primul este pentru a nu prejudicia imaginea PA. Este inacceptabil ca din cauza unei anumite persoane, care la un anumit moment devine controversată, imaginea întregii instituții să fie compromisă”, a declarat Viorel Morari în cadrul unui club de presă.

Cel de-al doilea motiv, care a stat la baza acestei decizii, ține de obiectivitatea investigațiilor are urmau să aibă loc. „Ancheta privind acuzațiile la persoana mea urma să fie obiectivă. 

Dacă mă mențineam în funcție, o bună parte avea să considere că e imposibil să fie o anchetă obiectivă. Acuzațiile aduse mie erau foarte clare. 

Am fost acuzat de conflict de interese, de o faptă de corupție. Am considerat necesar să-mi dau demisia pentru a nu pune semne de întrebare privind eficacitatea anchetei”, a spus el.

Și aspectele de ordin personal l-au împins să ia această decizie, a adăugat Morari.

Amintim că Viorel Morari și-a dat demisia după ce în spațiul public au apărut informații precum că acesta ar fi fost implicat într-o schemă de deposedare de bunuri și bani a unui om de afaceri. 

Acuzațiile se referă în special la dosarul omului de afaceri Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante „Andy's Pizza” și „La Plăcinte”. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării