Victoria Maiei Sandu, discutată de un oficial român și american
22 noiembrie, 09:14
2 363
4
Victoria Maiei Sandu, discutată de un oficial român și american
22 noiembrie, 09:14
2 363
4

Rezultatul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a fost subiect de discuție dintre ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, ambasadorul Robert O'Brien.

Foto: știri.md

Potrivit un comunicat al MAE român, șeful diplomaţiei române şi-a exprimat satisfacţia pentru victoria clară a preşedintelui ales Maia Sandu, arătând că acest rezultat evidenţiază dorinţa cetăţenilor Republicii Moldova pentru un parcurs democratic şi european, bazat pe respectul pentru statul de drept şi instituţii performante, în serviciul tuturor cetăţenilor, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

Totodată, Bogdan Aurescu a reiterat susţinerea fermă a României pentru efortul de reformă reală, în spirit european, pe care şi-l propune noul preşedinte al Republicii Moldova şi a evidenţiat importanţa ca parteneri majori, precum UE şi SUA, să manifeste susţinere faţă de noua conducere democratică de la Chişinău.

Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, devenind prima femeie preşedinte din istoria statului. Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon, cu un scor de peste 57,7%.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter