main logo
445

Victor Ponta va insista ca România să acorde 11 milioane de euro Moldovei

Fostul premier român, preşedintele partidului PRO România, Victor Ponta, intenţionează să înainteze amendamente la bugetul României pentru anul 2019, care prevăd alocarea a 11 milioane de euro pentru realizarea unor proiecte socio-culturale în Republica Moldova.

Ponta va insista ca România să acorde 11 milioane de euro Moldovei

Despre aceasta se menţionează într-un comunicat de presă, difuzat de Partidul Popular European (PPEM), care a semnat cu partidul român un acord de cooperare, transmite Știri.md.

Banii urmează să fie acordați pentru continuarea programului de renovare a grădiniţelor şi şcolilor din Republica Moldova; reparaţia Teatrului Naţional "Mihai Eminescu"; finalizarea lucrărilor de reparaţie a Sălii cu Orgă din Chişinău şi de construcţie a Teatrului B.P. Haşdeu din Cahul; renovarea clădirii istorice unde, în 1918, Sfatul Ţării a votat Actul Unirii".

„Când am fost la Chișinău, ne-am asumat angajamentul să susținem Republica Moldova. Și dacă Dodon vine cu bani de la Moscova, considerăm că România are o obligație morală și istorică să susțină financiar Republica Moldova, instituțiile culturale de peste Prut, construite în perioada interbelică și cu o semnificație deosebită pentru istoria românilor", a declarat președintele PRO România, Victor Ponta.

„Trebuie să acordăm o atenție mai mare pentru Republica Moldova, să arătăm că nu i-am uitat pe frații de peste Prut", a adăugat politicianul român.

Partidul Popular European din Moldova și PRO România au semnat un Acord de Colaborare şi Parteneriat pe 23 ianuarie 2019 la Chișinău. 

Conform textului Acordului, formațiunile politice își propun să întărească legăturile între România și Republica Moldova, să coopereze permanent pentru a rezolva problemele pe care le au cetățenii, să dinamizeze procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării