main logo
1749

Victor Chironda: Ion Ceban este calul troian al Moscovei în R. Moldova

Ion Ceban este „calul troian” al Moscovei, pe care vrea să-l folosească pentru a întoarce R. Moldova în sfera sa de influență.

Victor Chironda: Ion Ceban este calul troian al Moscovei în R. MoldovaFoto: Simbol

Potrivit candidatului Platformei DA la funcția de primar al Capitalei, Victor Chironda, miza acestuia nu o reprezintă Primăria municipiului Chișinău, ci alegerile prezidențiale din anul următor, la care speră să învingă și să dea statul pe mâna Rusiei, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Eu vreau ca oamenii să se oprească din activitatea lor zilnică și să se gândească un moment, ce se întâmplă dacă la guvernare vin forțele proruse? Numai să-și aducă aminte de perioada anilor 2000, până în 2009, cu cozile la viză la Ambasada României, cu sârma ghimpată pe Prut, cu imposibilitatea de a munci în Europa, cu lipsa de finanțare din exterior, cu zero aliați reali pentru R. Moldova, cu o sumedenie de agenți infiltrați în toate structurile statului, care și acum mai activează. Eu nu știu dacă este cineva în această țară care, pe bune, ar fi de acord să se întoarcă în această perioadă”, a declarat Chironda.

El a subliniat că toate partidele proeuropene trebuie să explice cetățenilor care este riscul real dacă îl vor vota pe Ion Ceban la alegerile din 5 noiembrie.

„Așa cum Ceban și-a întors chipiul cu steluță invers și a devenit proeuropean, exact așa, poimâine, după ce câștigă puterea în acest stat, poate să-și întoarcă steluța înapoi. Și n-o să-l împiedice nimeni. Și o să ajungem în situația în care exact sunt acum rușii, care sunt nevoiți să stea fie în închisori, fie refugiați în Europa, din cauza că la momentul necesar au folosit poziția asta că noi suntem apolitici, nu ne implicăm, vrem borduri, uitați-vă ce frumos face Sobianin, ce bine e aici. Și acum în ce situație au ajuns ei? Vreți și noi să ajungem în aceeași situație? Eu nu cred. Toate forțele proeuropene, când e vorba de interesul național al R. Moldova, eu cred că trebuie să dăm dovadă de maturitate politică și de responsabilitate și să ne unim în jurul acestor deziderate. În caz contrar, ne vom trezi în situația în care Șor, Dodon, Plahotniuc, Ceban, Chicu și alții vor ajunge la guvernare în R. Moldova. Și atunci vom căuta cine este vinovatul. Acum, oamenii sunt într-o stare de hipnoză, de cântece de leagăn, totul e bine, votați primari care fac OrheiLand-uri, floricele, pavaj, uitați-vă cât e de bine. Exact până în momentul în care șarpele te încolotocește și nu mai poți scăpa”, a conchis Chironda.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării