main logo
483

Victor Chironda: Infrastructura pietonală este o prioritate

Capitala este plină de mașini parcate pe trotuare, în stații de așteptare a transportului public, dar și în alte spații publice, o spune Victor Chironda, candidatul Mișcării Social-Politice „Forța Nouă” la funcția de primar al Capitalei.

Victor Chironda: Infrastructura pietonală este o prioritateFoto: știri.md

Potrivit lui, în condițiile în care situația se agravează în fiecare zi, pentru că numărul mașinilor crește, o prioritate pentru el este infrastructura pietonală, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Declarațiile au fost făcute într-o o conferință de presă susținută pe trotuarul de la intersecția bulevardului Moscova cu strada Miron Costin. 

„Am decis să facem această conferință aici ca să atenționăm asupra uneia din cele mai importante probleme cu care se confruntă astăzi orașul Chișinău, și anume acapararea și distrugerea infrastructurii pietonale din acest oraș”, a menționat Victor Chironda.

Potrivit candidatului, anume pe această adresă, la intersecția bulevardului Moscova cu strada Miron Costin, a apărut o construcție față de care multă lume a protestat, dar a continuat să avanseze și curând în va fi dată în exploatare. O altă problemă ține de trotuarul din preajma acestei construcții. 

Proiectul de edificare a construcției respective a prevăzut amenajarea unor spații de parcare din contul trotuarelor. Și aceasta chiar dacă blocul are o parcare subterană.

„Ne propunem să revizuim toate aceste proiecte, să impunem agenții economici să construiască trotuarele corect și să amenajeze spațiile publice din jurul clădirilor astfel încât ele sunt accesibile și confortabile pentru pietoni”, notat candidatul. 

În condițiile în care trotuarele devin tot mai înguste, iar fuxul de trecători este mare, deplasarea este extrem de dificilă, mai ales pentru persoanele cu mobilitate redusă, a mai spus Victor Chironda.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării