main logo
1035

Vicepreședinți ai Parlamentului, despre restricții: N-am auzit nimic nou

Noile restricții care au fost anunțate de autorități puteau fi introduse și fără declanșarea stării de urgență.

Vicepreședinți ai Parlamentului, despre restricții: N-am auzit nimic nou

De această părere sunt deputații Alexandru Jizdan, Mihai Popșoi și Alexandru Slusari, invitați, aseară, la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Unul dintre subiectele abordate și dezbătute în cadrul emisiunii a fost declanșarea stării de urgență și măsurile anunțate ieri de autorități.

În acest context, vicepreședintele Parlamentului și deputatul PAS, Mihai Popșoi, a declarat că ar dori să creadă că aceste măsuri vor fi eficiente, însă este pragmatic și înțelege că e puțin probabil.

„Am văzut astăzi, orașul este ca într-o zi de vară, toate terasele sunt pline, oamenii sunt destul de degajați, pentru că au văzut că pe parcursul anului statul nu a făcut mare treabă.

Toate aceste restricții, cu excepția cea a SIS-ului puteau fi introduse fără stare de urgență. Vom vedea într-o săptămână, două care va fi efectul.

Risc să presupun că, chiar dacă vom avea o îmbunătățire a situației, aceasta nu va fi grație acestor măsuri, ci în pofida lor, pentru că vor evolua într-o situație favorabilă grație timpului de afară. Grija grupării criminale Dodon-Șor este amânarea alegerilor anticipate, pentru că ei înțeleg că asta le va fi sfârșitul”, a spus el.

De această părere este și un alt vicepreședinte al Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, potrivit căruia măsurile restrictive puteau fi impuse fără stare de urgență.

„Nu văd de ce trebuia introdusă starea de urgență, iar cele două măsuri legate de economie eu le cataloghez ca măsuri care vor genera corupția, întrucât formularea lor este atât de vagă. Care e efectul în combaterea pandemiei?! Nu am văzut o abordare sistemică, logică, legată de exemplu de transport, n-am auzit nimic despre îmbunătățirea procesului de vaccinare. Păcat că vor suferi agenții economici și cetățenii”, a precizat Slusari.

La acest subiect s-a expus și deputatul Partidului Democrat, Alexandru Jizdan, care a declarat în cadrul emisiunii că declanșarea stării de urgență este doar un scenariu politic.

„Introducerea stării de urgență face parte dintr-un scenariu politic a PSRM și Partidul „Șor”, pentru că ieri în Parlament nu am mers așa cum au vrut ei.

Guvernul trebuia să bată alarma încă de pe data de 13 februarie. Când s-au epuizat toate căile și scenariile PSRM-ului și ale acestei majorități parlamentare, au venit ieri repejor în Parlament. Și domnul Ciocoi înțelege că ce se întâmplă acum nu este un scenariu scris de Guvern, ci un scenariu scris la sediul PSRM”, a punctat Jizdan.

Amintim că Parlamentul a votat miercuri, 31 martie, introducerea stării de urgență pentru perioada 1 aprilie – 30 mai. Ca urmare, CSE a adoptat ieri mai multe restricții în legătura cu agravarea situației epidemiologice din R.Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării