main logo
408

Vicepreședintele SUA remarcă importanța numirii procurorului în Moldova

Mike Pence, vicepreşedintele SUA, a declarat că pentru Moldova este acum foarte important să fie numit la timp procurorul general independent.

Vicepreședintele SUA remarcă importanța numirii procurorului în Moldova

De asemenea, vicepreşedintele a mai menționat și despre importanța măsurilor pentru combaterea corupţiei, asigurarea activităţii independente a instituţiilor statului şi organizarea unui proces electoral liber şi corect în contextul alegerilor locale din octombrie, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la serviciul de presă al Casei Albe, despre aceasta el a declarat în ajun, la întrevederea cu premierul Maia Sandu. Pence şi-a exprimat susţinerea deplină pentru "poporul moldovean, care construieşte un viitor prosper şi democratic pentru ţara sa".

Vicepreşedintele SUA şi-a reiterat sprijinul deplin şi continuu pentru noua guvernare a Republicii Moldova, exprimându-şi speranţa că aceasta îşi va continua dedicarea pentru eforturile de reformă.

De asemenea, Maia Sandu s-a întâlnit, la Washington, cu congresmenii Pete Olson şi David Price, copreşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului SUA.

Premierul a dat asigurări că Executivul de la Chişinău este determinat să restabilească democraţia în ţară şi a solicitat sprijinul SUA în investigarea fraudei bancare şi susţinere pentru mass-media independentă din RM.

"Guvernul s-a angajat să demonteze sistemul creat de fostul regim, să lupte cu corupţia la toate nivelurile şi să reformeze cu adevărat justiţia. Oamenii trebuie să ştie că li se va face dreptate", a spus premierul.

Un subiect aparte al discuţiilor a vizat problemele teritoriale ale RM. În acest context, prim-ministrul a apreciat sprijinul constant al SUA privind retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova.

"Deocamdată nu există o soluţie politică pentru problema transnistreană, dar nu vom accepta o soluţie care să menţină Moldova într-o zonă gri. Vrem să avem posibilitatea de a continua parcursul occidental, fără oricare intervenţii", a reiterat Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării