main logo
1120

Vicepreședintele Platformei DA și-a criticat colegii aflați la guvernare

Vicepreședintele Platformei DA, Stanislav Pavlovschi, care fusese învestit inițial și în calitate de ministru al Justiției în Guvernul Maiei Sandu, critică dur acțiunile colegilor săi aflați la guvernare, după situația care s-a creat la Curtea Constituțională.

Vicepreședintele Platformei DA și-a criticat colegii aflați la guvernare

Pavlovschi afirmă că ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil și sugerează guvernanților, dar și magistraților aleși la CCM, că ar fi trebuit să-și dea demisia, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Judecătorii se supun numai și numai Constituției. Asigurarea acestei independențe este datoria celor care și-au asumat guvernarea. Este, pur și simplu penibil, când cei care au venit la putere sub lozinca apărării legalității, în cel mai flagrant mod calcă în picioare independența atât a Curții ca instituție, cât și a judecătorilor individuali.

În orice țară cu adevărat democratică, demnitarii de stat, care ar fi comis o astfel de faptă „eroică”, demult și-ar fi dat demisia! La fel și judecătorii, care divulgă secretul votării și al deliberărilor! Secretul deliberărilor este o axiomă a activității judecătorești și divulgarea lui este o faptă descalificantă, care face imposibilă activitatea judecătorului care a comis-o”, a scris Pavlovschi pe Facebook.

Acesta mai spune că exercitarea presiunilor asupra judecătorilor nu poate fi acceptată și îi îndeamnă pe guvernanți să înceteze imediat orice presiune asupra magistraților.

„Respectați Constituția!”, i-a îndemnat la final Stanislav Pavlovschi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării