main logo
837

Vicepreședintele CEC, Rodica Ciubotaru, și-a depus demisia

Vicepreședintele CEC, Rodica Ciubotaru, și-a depus mandatul de membru al Comisiei Electorale Centrale.

Vicepreședintele CEC, Rodica Ciubotaru, și-a depus demisia

Potrivit serviciului de presă al CEC, demisia a fost deja înaintată parlamentului, transmite Știri.md.

Mesajul Rodicăi Ciubotaru, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale

"Ultimele tentative de modificare a legislației electorale atentează la independența exercitării mandatului de membru al Comisiei și subminează autoritatea instituției electorale.
Acestea ar putea conduce la pierderea credibilității în procesul electoral și dezorientarea alegătorului. În acest fel, cetățeanul poate conchide, corect sau incorect, că procesul electoral este doar un instrument cu care operează cei care sunt la putere și că votul său nu mai este un element esențial al democrației.

Jurământul depus, acum 3 ani, în plenul Parlamentului, m-a ghidat în activitatea desfășurată, făcându-mă să respect normele democratice, Constituția și legile Republicii Moldova.

Nu am regrete și remușcări. A fost o onoare pentru mine să activez în cadrul unei echipe dedicate și profesioniste.

Am ferma convingere că, indiferent de circumstanțe, echipa CEC își va onora cu demnitate misiunea nobilă de a crea condiții pentru organizarea și desfășurarea unor alegeri libere și corecte în țara noastră. 

Vă mulțumesc pentru suport, susținere și inspirație! Să rămâneți a fi deosebit de importanți pentru societate, iar munca voastră sa fie recunoscută și apreciată la justa valoare".

Știri.md amintește că și Președintele CEC, Alina Russu a demisionat. Ea și-a prezentat cererea de demisie la Secretariatul Parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării