main logo
2305

Veaceslav Platon: Nu văd o altă soluție pentru Moldova decât Uni­rea cu Româ­nia

Fostul deputat AMN, Veaceslav Platon, susține că unica soluție pentru ca Republica Moldova să iasă din ciza profundă în care se află, este unirea acesteia cu România.

Platon: Nu văd o altă soluție pentru Moldova decât Uni­reaVeaceslav Platon, susține că unica soluție pentru ca Republica Moldova să iasă din ciza profundă în care se află, este unirea acesteia cu România. Foto: hotnews.md

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat Ziarului de Gardă.

„Astăzi, nu văd o altă posi­bi­li­tate de a ieși din această situ­a­ție dez­as­tru­oasă decât Uni­rea cu Româ­nia. Cred că e sin­gura vari­antă via­bilă, reală, ca Mol­dova să iasă din criză”, a spus Platon.

Potrivit, datelor statistice vorbitorii de limbă rusă se opun unei asemenea idei. Vorbitorul de limbă rusă Veaceslav Platon a comentat astfel această situație: „Știți, eu, în pri­mul rând, sunt o per­soană rațio­nală, și doar apoi vor­bi­tor de rusă, și nu invers.”

Platon susține că procesul ar putea avea loc sub formă de fede­ra­ție sau sub formă de trans­fer a unor anu­mite împu­ter­ni­ciri. Potrivit acestuia unirea, astăzi este cea mai rapidă cale ca R. Mol­dova să-și îmbu­nă­tă­țească viața și să se integreze în Uniunea Europeană.

Despre  Veaceslav Platon se zvonește că ar sta în spatele mai multor atacuri raider și furturi din sistemul bancar moldovenesc, dar și în spatele atacului cu grenadă de la casa lui Dorin Drăguțanu. Platon califică drept mituri și invenții toate acuzațiile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării