main logo
1980

Veaceslav Platon: Nu ar trebui așteptate reforme de la Maia Sandu

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, o acuză pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, de incompetență .

Veaceslav Platon: Nu ar trebui așteptate reforme de la Maia SanduColaj: știri.md

Potrivit lui, Maia Sandu „a decis să demonstreze "măiestria" și să întindă Procuraturii o cursă, făcând legătură între condițiile pentru primirea ajutorului din partea UE și evoluția planului de recuperare a miliardarului furat, transmite Știri.md.

„Stimată doamnă Sandu!

Acum trei zile V-am îndemnat să Vă expuneți cât mai puțin posibil cu privire la un eveniment sau altul. V-am demonstrat cu lux de amănunte cum fiecare apariție a Dvs. se transformă într-un fiasco pentru țară și popor.

Dar Dvs. n-aveți astâmpăr. Mereu râvniți s-o faceți, să vă arătați ignoranța și lipsa totală a abilităților de administrare a treburilor țării.

Și iată, încă o dată, Dvs. ați decis să Vă demonstrați "măiestria" și să întindeți Procuraturii o cursă, făcând legătură între condițiile pentru primirea ajutorului din partea UE și evoluția planului de recuperare a miliardarului furat. Doar că, și aici, ca de fiecare dată, n-ați făcut altceva decât să străluciți în razele propriei incompetențe.

Faza e că, conform legii, obligațiunea de investigare financiară și căutare a bunurilor obținute pe căi infracționale este de competența Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI), agenție care intră în componența CNA și se supune Parlamentului.

Adică, anume Dvs. și fracțiunea Dvs. din Parlament și trebuie să se ocupe de pregătirea planului detaliat privind recuperarea miliardarului furat. Chiar îmi imaginez câte prostii veți scrie și acolo.

Doamnă Sandu, cât veți continua să faceți de rușine poporul moldovenesc în fața președinților altor țări? Cât timp veți continua să mințiți cetățenii naivi? Cât mai aveți să strigați despre reforme, fiind în același timp o persoană absolut agramată în domeniu? Cum putem aștepta de la Dvs. reforme structurale în economie, finanțe, domeniul administrativ sistemul judiciar etc., dacă Dvs. nu înțelegeți niște lucruri elementare legate de competențele organelor de stat.

Nu aveți sentimentul că ocupați locul altcuiva în fotoliul în care vă aflați? Nu vi se pare că un om care nu cunoaște despre împuternicirile unei structuri create la îndemnul UE și finanțată din banii acesteia, nu are dreptul de a vorbi despre integrarea europeană a țării.

Nu vă mai faceți de rușine. Dacă vreți să trântiți ceva, sunați-mă, consultați-vă, întrebați. Vă voi răspunde și Vă voi îndruma de fiecare dată. Lăsați aroganța inutilă și le vom reuși pe toate”, a conchis Platon.

Știri.md amintește că Procuratura Generală a venit cu o reacție după declarațiile făcute de președinta Maia Sandu în cadrul unei întrevederi la Kiev cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Maia Sandu a avut o discuție cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, privind acordarea a 50.000.000 de euro pentru R. Moldova.

„Singura condiție pentru obținerea acestei tranșe, unde nu avem progres suficient, este existența unei strategii clare de recuperare a banilor în frauda bancară, ce urma să fie elaborată de procuratură”, a menționat președinta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării