main logo
1240

Veaceslav Platon ar putea să mai rămână fără un avocat

Ion Crețu, unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, ar putea fi reținut, pe numele său fiind eliberat recent un mandat de arestare.

Veaceslav Platon ar putea să mai rămână fără un avocatVeaceslav Platon ar putea să mai rămână fără un avocat. Foto: ZdG

Decizia instanței de fond a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău, care urmează să se expună pe data de 29 martie.

Avocatul Ion Crețu are statut de învinuit într-un dosar penal pentru trafic de influență. Apărătorul a fost reținut la 18 martie, 2014, având asupra sa 15.700 de euro, bani pe care i-ar fi luat de la un turc. În schimbul banilor, Crețu a promis că va aranja eliberarea unui cetățean bulgar, arestat pentru traficarea unei minore în scopul exploatării sexuale. Apărătorul pledează nevinovat.

Persoane din anturajul lui Ion Crețu au comunicat pentru CrimeMoldova că decizia de aplicare a arestului preventiv a fost luată la solicitarea procurorilor, pe motiv că acesta nu s-a prezentat la ședință. „În dosarul respectiv au fost 46 de ședințe de judecată, iar Ion Crețu a lipsit doar la una, instanța fiind informată că el este internat în spital. 21 din ședințele de judecată au fost amânate din cauza acuzatorului, care a lipsit nemotivat”, a declarat sursa CrimeMoldova.

Avocatul nu a fost de găsit să comenteze situația.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării