main logo
335

Vasilii Șova a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE în R. Moldova

Schimb de informații și opinii cu referire la evoluția și perspectivele procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană au avut loc în cadrul unei întâlniri dintre viceprim-ministrul pentru reintegrare Vasilii Șova și șeful Delegației UE Peter Michalko.

Vasilii Șova a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE în R. Moldova

Totodată, la întrevederea de ieri, 31 iulie, au fost abordate și proiectele UE aflate în derulare și care vizează promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv fiind salutată disponibilitatea de promovare a proiectului cu privire la lansarea unei linii de troleibuz între s. Varniţa din raionul Anenii Noi și or. Bender, transmite Știri.md. 

Viceprim-ministrul și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu restricțiile abuziv impuse de către reprezentanții Tiraspolului în calea liberei circulații, precum și cu starea precară privind respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, menționând că aceste subiecte rămân a fi prioritare pe agendă și vor fi în vizorul permanent al autorităților RM până la revenirea situației în albia normalității.

Printre prioritățile pentru perioada imediat apropiată au fost menționate necesitatea consolidării capacităților instituționale ale Biroului politici de reintegrare și mobilizarea rolului mediatorilor și observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2” în vederea avansării dialogului pe toate subiectele din cele 3 coșuri de pe agenda procesului de negocieri și în mod primordial pe activizarea eforturilor direcționate spre obținerea unei reglementări atotcuprinzătoare și durabile a problemei transnistrene, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a RM. 

Șeful Delegației UE în RM a evidențiat suportul plenar al Bruxelles-ului pentru promovarea inițiativelor menite să apropie locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, să modernizeze infrastructura locală și să sprijine procesul de reglementare transnistreană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării