main logo
279

Vasilii Șova a avut o întrevedere cu coraportorii Comitetului APCE

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Vasilii Șova i-a primit luni, 22 iulie, pe coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Maryvonne Blondin (Franța) și Egidijus Vareikis (Lituania).

Vasilii Șova a avut o întrevedere cu coraportorii Comitetului APCEFoto: alegeri.md

La ședință a participat șeful Oficiului Consiliului Europei de la Chișinău, William Massolin, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și funcționarii Biroului politici de reintegrare, transmite Știri.md. 

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în cadrul convorbirilor, oficialii au realizat o trecere în revistă a evoluțiilor și perspectivelor în problematica transnistreană. Astfel, discuțiile au reliefat interesul comun pentru dezvoltarea și consolidarea cooperării întru soluționarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prioritate fiind acordată aspectelor ce țin de libera circulație, respectarea drepturilor omului și dreptul la educație în limba maternă.

S-a intervenit cu apelul privind implicarea mai activă a Consiliului Europei pe dimensiunea îmbunătățirii situației drepturilor omului în regiunea transnistreană, cu oferirea unor recomandări și ghidări de bune practici europene ce vor sprijini și activitatea grupurilor de lucru pentru drepturile omului.

Viceprim-ministrul Vasilii Șova a subliniat importanța implicării practice a partenerilor internaționali pentru crearea unor condiții favorabile și confortabile, în care elevii din școlile moldovenești cu predare în grafia latină își vor desfășura activitatea școlară, conform standardelor contemporane.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a mulțumit pentru suportul constant oferit de către Consiliul Europei și și-a exprimat deschiderea întru implementarea proiectelor comune de consolidare a încrederii și cu impact socio-umanitar pentru populația de pe ambele maluri ale Nistrului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării