main logo
312

Vasilii Șova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei în R. Moldova

Viceprim-ministrul Vasilii Șova a avut vineri, 2 august, o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Sándor Szab.

Vasilii Șova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ungariei în R. MoldovaFoto Simbol

În cadrul dialogului, viceprim-ministrul a informat cu privire rezultatele vizitei mediatorilor și observatorilor în cadrul formatului de negocieri „5+2”, efectuată în Republica Moldova pe 12 iulie 2019, și ale întrevederii de lucru la nivelul reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, desfășurată la 24 iulie 2019 la sediul Misiunii OSCE din Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Un accent distinct a fost punctat pe necesitatea eliminării de către reprezentanții Tiraspolului a barierelor nejustificate în calea liberei circulații.

A fost atrasă atenția asupra unui șir de inițiative curente care urmează a fi promovate în perioada apropiată și au menirea de a impulsiona activitatea Conferinței permanente pe probleme politice în cadrul procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană (formatul de negocieri ,,5+2”) și a următoarei reuniuni a Consiliului de Miniștri al OSCE de la Bratislava, Slovacia.

S-a relevat oportunitatea sporirii rolului Misiunii EUBAM în monitorizarea proceselor de la frontiera de stat moldo-ucraineană, inclusiv pe segmentul central (transnistrean) al acesteia, cu prevenirea și combaterea schemelor de contrabandă și a altor fenomene ilegale.

Vicepremierul a salutat și s-a arătat mulțumit de faptul că în curând va fi aprobată o nouă candidatură la poziția de Consilier de nivel înalt al UE pe promovarea măsurilor de consolidare a încrederii și care urmează să acorde asistență în activitatea vicepremierului și a Biroului politici de reintegrare.

Oficialii au evidențiat indispensabilitatea fortificării cooperării și a menținerii unui dialog permanent pe aspecte de interes reciproc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării