main logo
4600

Vasile Costiuc, testat pozitiv la COVID: Eu nu am acces la medicină

Liderul „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, susține că este infectat cu noul coronavirus.

Vasile Costiuc, testat pozitiv la COVID: Eu nu am acces la medicinăColaj: știri.md

Acesta a venit cu febră la Instanța de Apel unde urma să fie examinat recursul apărării privind mandatul de arest la domiciliu pentru 30 de zile, emis de judecătoria Ciocana, pe data de 14 ianuarie, pe numele lui Vasile Costiuc, transmite Știri.md.

"Duminică seara am avut simptome ale unui virus: dureri de gât, febră, dureri musculare. Avocații mi-au adus un test rapid care mi-a arătat două linii, în semn că sunt infectat cu COVID. Doamna procuror nu a reacționat în nicio formă. Colegii mei au scris un demers la Judecătoria Ciocana, dar nici astăzi nu am un răspuns. Eu am febră. 

Mă tratez acasă cum știe soția mea. Eu nu am acces la medicină. Eu vreau să-l întreb pe Litvinenco: Aceasta este justiție? Funcția este temporară! Să nu ai acces la medicină este un lucru condamnabil la CEDO. Vreți să mă mântuiți acasă! Dați-mi acces la medicină! 

Să am șansă să mă tratez la timp, dacă mâine vor fi complicații, cine răspunde? Eu nu pot să ies din casă. Voi așteptați să încalc legea și să ies din casă," a declarat Costiuc.

Menționăm că acesta a mai declarat că, din cauza protestului avocaților, recursul avocaților săi privind eliberarea din arest la domiciliu nu poate fi examinat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării