main logo
817

Vardanean: Nu există unitate în interiorul blocului ACUM

În interiorul blocului ACUM, care este format din Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, nu există unitate.

Vardanean: Nu există unitate în interiorul blocului ACUM

Unul dintre cei doi lideri vrea să aibă o înțelegere cu Partidul Socialiștilor în Parlament pentru a începe procedura de deoligarhizare, iar celălalt lider nu vrea să meargă pe această cale, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md

De această părere este politologul Ernest Vardanean.

„Celălalt lider nu vrea să meargă pe această cale pentru că aici, în primul rând, există ambițiile proprii, dorința de a-și lua revanșa. În al doilea rând, este o lipsă serioasă de motivație pentru asemenea acțiuni”, spune politologul. Potrivit lui, ar putea exista și alte motive.

Totodată, Ernest Vardanean consideră că Republica Moldova a ajuns la un asemenea nivel de pierdere a suveranității încât problemele interne nu pot fi soluționate fără un anumit nivel de implicare a forțelor externe. 

„Eu nu vreau ca marile capitale să determine coaliția majorității parlamentare. Aceasta este o ofensă asupra suveranității Republicii Moldova”, spune politologul.

Comentatorul politic Igor Volnițchi amintește că Republica Moldova a început să piardă capacitatea de a adopta decizii politice în anul 2002, atunci când au izbucnit protestele împotriva Partidului Comuniștilor. 

Potrivit lui, atunci, după câteva luni de proteste, politicienii au fost chemați în Consiliul Europei și a fost creată o masă rotundă permanentă și o perioadă cele mai importante decizii se adoptau anume acolo. Potrivit lui, în istorie sunt multe asemenea cazuri când a fost evident că deciziile se luau în altă parte decât în Republica Moldova.

„Începând cu anul 2012 și până în prezent noi am pierdut capacitatea de adopta de unii singuri decizii și întotdeauna ne uităm unde sunt cei care vor lua decizi în locul nostru. (...) Partidele noastre trebuie să uite de această istorie de 18 ani, este timpul să se învețe să se înțeleagă, să ajungă la anumite concluzii și să adopte decizii”, spune Igor Volnițchi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării