313
0
Valeriu Munteanu: Chișinăul are nevoie de poliție locală
313
0

Municipiul Chișinău are nevoie de poliție locală, care se va subordona Primăriei. De această părere este candidatul Uniunii Salvați Basarabia la funcția de primar al capitalei, Valeriu Munteanu

Foto: tvc21.md

Potrivit lui Valeriu Munteanu, odată instituită poliția locală, preocuparea sa va fi siguranța cetățenilor urbei prin întreprinderea tuturor acțiunilor legale pentru a o asigura mult mai rapid și eficient, transmite Știri.md cu referire la IPN

Poliția locală ar urma să dirijeze traficul rutier, circulația transportului, să elimine parcările ilegale. Tot poliția locală va fi responsabilă de animalele fără stăpân, protecția mediului, disciplina în construcție.

Valeriu Munteanu consideră că o reformă ce ar viza instituirea poliției locale ar fi bine să aibă loc la început de mandat a autorităților locale care vor fi alese pe 20 octombrie. El mai spune că Ministerul Afacerilor Interne a fost o piedică în dezvoltarea relației cu administrația publică locală.

El spune că în Moldova există poliție municipală care este în subordinea MAI, dar în anumite perioade această poliție a făcut mai mult rău decât bine, inclusiv obstrucționarea activității Primăriei Chișinău.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter