main logo
463

Valeriu Munteanu cere numirea unui alt șef la Ministerul Afacerilor Interne

Președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, îi cere premierului Maia Sandu să transmită Ministerul Afacerilor Interne în mâinile celor care cunosc domeniul și pot veni cu soluții care să ofere cetățenilor sentimente de siguranță.

Munteanu cere numirea unui alt șef la Ministerul Afacerilor InterneFoto: IPN

Într-o conferință de presă la IPN, Valeriu Munteanu, a declarat că marea majoritate a cetățenilor simt o nesiguranță sporită din cauza creșterii infracționalității, transmite Știri.md.

„Oamenii pur și simplu se tem să iasă în trafic. Atunci când ajung într-o intersecție, se uită de patru ori în stânga și în dreapta să vadă dacă nu zboară un nebun pe contrasens sau pe culoarea roșie a semaforului”, a declarat Valeriu Munteanu.

Președintele Uniunii Salvați Basarabia a menționat că dinamica infracționalității în Republica Moldova crește galopant. 

„Inamicul nu vine din exterior. Este în interiorul statului, iar autoritățile nu fac nimic în acest sens. Astăzi putem să declarăm că Ministerul de Interne are suficienți bani ca să își exercite atribuțiile de bază”, a spus Valeriu Munteanu.

Acesta a spus că creșterea infracționalității din ultimele trei-patru luni are loc, în primul rând, din cauza reorganizării grupărilor criminale odată cu schimbarea guvernării. 

„Din păcate, nu avem astăzi ministru la Ministerul Afacerilor Interne. Acesta este în campanie electorală și creează sentimentul că domnul Andrei Năstase și-ar dori ca toți polițiștii să împartă pliante decât să vegheze asupra ordinii publice”, a spus președintele USB, care a menționat că militează pentru crearea unei poliții locale care să se subordoneze Primăriei Chișinău.

Valeriu Munteanu a menționat că în orice stat normal, după acest val de infracțiuni și nesiguranță, ar fi urmat demisii și demiteri. 

„Premierul Maia Sandu este unicul om care poate să rupă acest nod gordian. Stimată Maia Sandu, nu așteptați încheierea alegerilor. Nu mai puteți să așteptați nicio zi fără a transmite Ministerul de Interne în mâinile celor care cu adevărat pricep, cunosc acest domeniu și pot să vină astăzi cu soluții”, a declarat Valeriu Munteanu, care a mai precizat că numirea unul alt șef la Ministerul Afacerilor Interne va da cetățenilor un sentiment de siguranță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării