main logo
1769

Valeriu Munteanu: Am decis să mă retrag din Partidul Liberal

Partidul Liberal a decis să meargă într-o direcție, iar eu în alta. Am decis să mă retrag din PL. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele liberal Valeriu Munteanu în cadrul unei conferințe de presă.

Valeriu Munteanu: Am decis să mă retrag din Partidul Liberal

Munteanu a declarat că nu va adera la niciun partid, dar va susține în continuare blocul ACUM. Totodată, fostul liberal susține că nu îi dorește niciun rău partidului din care a făcut parte timp de 11 ani.

„Am susținut deschis și insistent în interiorul PL, încă de la început, participarea noastră la alegeri alături de partidele PAS, PPDA și PLDM. Am salutat decizia președintelui Ghimpu de a iniția dialogul cu aceste partide. Începând cu data de 5 noiembrie, delegat fiind, am participat la 6 întâlniri, cu speranță și inima deschisă, de fiecare dată”, a declarat Valeriu Munteanu.

„A fost un dialog pe alocuri complicat, dar sincer și corect la început. PAS și PPDA s-au oferit să găzduiască candidații după filtrul de integritate. Am întrebat dacă vor permite să se promoveze dezideratul unirii. Răspunsul a fost pozitiv", a declarat Munteanu.

Liberalul a venit cu laude la adresa liberal-democraților și l-a criticat pe noul lider al PL, Dorin Chirtoacă.

„PLDM a lăsat supărările interne și a adoptat decizia de a merge împreună cu ACUM. Am așteptat ca Dorin Chirtoacă să ducă și el la opoziția unită, dar s-a întâmplat ceva inexplicabil. Am sperat că decizia va fi cea bună, dar Chirtoacă a venit cu o scuză slabă. Minciună e să vii la ședință și să te faci că nu ții minte că trebuie să vii cu decizia PL, și să stai impasibil și absent", a menționat Munteanu, care a declarat că Mihai Ghimpu nu vrea să meargă în cadrul opoziției unite.

„Am decis că nu pot fi părtaș la așa ceva. Nu pot fi parte la disiparea forțelor de opoziție și la dezamăgirea oamenilor. Este o greșeală pe care eu nu o pot gira. Și am decis să mă retrag din acest partid. Cu regret în suflet, dar cu mintea trează și conștiința liniștită că nu am greșit cu nimic în fața neamului meu românesc și a lui Dumnezeu și că fac ceea ce trebuie să fac”, a declarat Munteanu.

Totodată, liberalul a declarat că lupta cu binomul Plahotniuc-Dodon, care ne duce de parte de Europa, e cea mai importantă bătălie. Victoria PDM și PSRM ar înseamna federalizarea Republicii Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării