main logo
585

Valeriu Ghilețchi candidează în circumscripția SUA și Canada

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, candidează independent în circumscripția uninominală pentru Statele Unite ale Americii și Canada.

Valeriu Ghilețchi candidează în circumscripția SUA și CanadaValeriu Ghilețchi candidează în circumscripția SUA și Canada

Miercuri, 26 decembrie, politicianul a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău privind înregistrarea grupului de inițiativă și a solicitat listele de subscripție pentru a candida la scrutinul din 24 februarie, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Am luat decizia să candidez independent pe această circumscripție ținând cont de faptul că cunosc destul de bine diaspora din Statele Unite și Canada. Cred că i-aș putea reprezenta cu demnitate pe cetățenii noștri care locuiesc în America. Urmează procesul de colectare a semnăturilor. Semnături voi colecta și aici, în Republica Moldova, așa cum permite legislația, dar și în Stele Unite ale Americii. Vreau să am semnături și din partea diasporei noastre care locuiește acolo. După care voi depune actele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat independent la alegerile parlamentare din 2019”, a declarat pentru presă Valeriu Ghilețchi.

Valeriu Ghilețchi consideră că are suficiente șanse, însă orice campanie presupune luptă și o concurență electorală. Acesta și-a exprimat speranța că va fi o concurență corectă, conform standardelor internaționale, iar câștigător va deveni cel care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor care locuiesc în SUA și Canada.

„Circumscripția nr. 51 este cea mai potrivită pentru mine, ținând cont de faptul că îi cunosc pe acești oameni. Ei mă cunosc, iar într-o campanie, dar și în activitatea parlamentară contează foarte mult încrederea pe care o au cetățenii față de deputatul lor. Cred că este nevoie să avem o legătură mai strânsă cu țara. Voi milita pentru această legătură. De fapt, un element al sistemului mixt este posibilitatea de ca cetățenii să aibă reprezentantul lor direct în Parlament. Îmi asum această responsabilitate și având experiența pe care o am de mai mulți ani de zile, în calitate de parlamentar, dar și o experiență internațională – îi cunosc foarte bine și pe cei din Statele Unite congresmani, senatori, cât și pe cei din Canada – toate acestea îmi vor permite să-i reprezint pe cetățenii noștri atât la nivel local, cât și la nivel internațional”, a notat Valeriu Ghilețchi.

Politicianul a mai spus că în perioada imediat următoare planifică o vizită în Vancouver.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării