main logo
402

Valeriu Ghilețchi a depus semnăturile pentru înregistrarea în cursa electorală

Valeriu Ghilețchi a depus vineri, 18 ianuarie, la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău semnăturile și setul de acte necesar pentru a fi înregistrat în calitate de candidat pe Circumscripția nr. 51 – SUA și Canada pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

Ghilețchi a depus semnăturile pentru înregistrarea în cursa electoralăGhilețchi a depus semnăturile pentru înregistrarea în cursa electorală

„Astăzi am încheiat procesul de colectare a semnăturilor. A fost o campanie bună, după mine. Am reușit să colectăm o mie de semnături și mă bucur că am reușit să colectez semnături și de peste ocean. Având în vedere vă voi candida în circumscripția nr. 51 SUA și Canada, mi s-a părut extrem de important să am și susținerea cetățenilor care locuiesc peste ocean”, a declarat pentru presă Valeriu Ghilețchi, transmite Știri.md cu referire la IPN

Politicianul a mai spus că personal a colectat semnături din SUA, acolo unde au avut loc întrevederi cu conaționali, astfel având posibilitatea să cunoască mai multe despre viața lor de acolo.

Pentru a fi înregistrat, candidatul pentru circumscripția uninominală trebuie să prezinte liste de subscripție care conțin semnăturile a cel puțin 500 și cel mult 1.000 de susținători cu drept de vot. Un candidat femeie poate fi înregistrat dacă prezintă semnăturile a cel puțin 250 și cel mult 500 de susținători cu drept de vot din circumscripția unde candidează.

Consiliul electoral efectuează înregistrarea sau refuză înregistrarea candidaților desemnați în alegeri în decursul a șapte zile de la data primirii actelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării