main logo
688

Vadim Krasnoselskii a numit patru sarcini prioritare pentru procesul de negocieri

În negocierile cu Moldova, Transnistria intenţionează să soluţioneze patru probleme importante, cu ajutorul mediatorilor şi observatorilor, a declarat preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselskii.

Krasnoselskii a numit patru sarcini pentru procesul de negocieriVadim Krasnoselskii a numit patru sarcini prioritare pentru procesul de negocieri.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, este vorba de "acordul privind numerele de înmatriculare neutre, deblocarea circulaţiei feroviare la staţia "Slobodka", deblocarea conturilor bancare ale băncilor transnistrene şi încetarea cauzelor penale motivate politic".

"Toate problemele pot fi soluţionate doar cu o singură condiţie: compromisul între părţi. Sprijin poziţia domnului Frattini, care se bazează pe compromis şi pace în rezolvarea oricăror probleme. Aici, părerile noastre coincid în totalitate. Cred că, cu o astfel de simbioză a opiniilor, vom obţine un rezultat pozitiv", a spus Krasnoselskii.

Reprezentantul politici al Transnistriei în negocierile cu Moldova, ministrul de Externe al regiunii, Vitalii Ignatiev, a menţionat la întrevederea cu Frattini că partea transnistreană "propune acţionarea în baza principiului optimalităţii şi raţionalităţii". 

"Trebuie respectaţi toţi parametrii ce ţin de cerinţele internaţionale, iar orice aspecte neobligatorii, care au un caracter politic şi care complică dialogul, trebuie să fie eliminate. Vorbesc, în special, despre problema transportului auto şi sper că împreună cu colegii noştri moldoveni vom putea ajunge la un numitor comun pe această temă", a spus el.

Ignatiev a salutat intenţia Preşedinţiei italiene a OSCE de a organiza în curând o reuniune în formatul "5+2".

"Acesta este un mecanism real de lucru, care ajută părţile să găsească soluţii, să coordoneze anumite aspecte problematice cu participarea partenerilor internaţionali. Transnistria este interesată de activitatea intensă a acestui format internaţional, de discutarea amplă a tuturor aspectelor relevante pentru agenda socio-umanitară şi economică", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării