main logo
1121

Vadim Krasnoselski: Transnistria e gata să continue tratativele cu Chișinău în orice format

Liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, şi-a anunţat disponibilitatea de a continua negocierile cu Chişinăul în orice format.

Krasnoselski: Transnistria e gata să continue tratativele cu Chișinău

După cum relatează Infotag, el le-a declarat jurnaliştilor acest lucru după întâlnirea de joi cu reprezentantul permanent al Rusiei la OSCE, Aleksandr Lukaşevici, şi cu reprezentantul Rusiei în procesul de reglementare transnistreană, Vitali Treapiţîn. transmite Știri.md.

Krasnoselski a reamintit că preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul de externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, care a vizitat Moldova la mijlocul lunii februarie, a propus organizarea unei runde de negocieri n format "5+2" la Skopie.

"Această idee a domnului Osmani a rezonat cu noi. Suntem pregătiţi să continuăm dialogul în orice format, de dragul păcii pe pământul transnistrean. Pacea este temelia. Ne putem întâlni în acest format sau putem convoca un alt format privind securitatea, securitatea regională, securitatea comună, care, fără îndoială, include şi Transnistria", a menţionat Krasnoselski.

Reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă OSCE, Aleksandr Lukaşevici, a spus că "Rusia va analiza oportunitatea prelungirii mandatului Misiunii OSCE în Moldova". Mandatul misiunii expiră la 30 iunie şi o extindere a acestuia va fi discutată în timpul apropiat.

Krasnoselski a spus că consideră că activitatea misiunii OSCE în Transnistria este "utilă şi îşi leagă de ea o speranţă deosebită".

"Apar probleme noi care trebuie discutate. Singurul lucru care nu mă mulţumeşte este că negocierile purtate de reprezentanţii politici, munca care se desfăşoară în grupurile de lucru, nu este altceva decât o imitaţie. Nu văd niciun rezultat. Problemele nu sunt rezolvate", a spus liderul de la Tiraspol.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării