main logo
16478

Vadim Krasnoselski: Războiul este cel mai rău scenariu

Așa-numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, speră că noul ambasador al SUA în Republica Moldova „va continua activitățile de menținere a păcii pe malurile Nistrului”. Krasnoselski a declarat acest lucru în cadrul unei întrevederi de miercuri, la Tiraspol, cu Kent Logsdon, care îşi încheie misiunea diplomatică la Chişinău.

Vadim Krasnoselski: Războiul este cel mai rău scenariuVadim Krasnoselski/Foto: Ria.ru

Krasnoselski i-a mulţumit ambasadorului SUA „pentru cooperarea şi eforturile depuse în vederea menţinerii unui dialog productiv între Transnistria şi Republica Moldova”, transmite Știri.md cu referire la infotag.md.

Potrivit lui, cea mai importantă realizare, dacă e vorba despre relațiile dintre Transnistria și Republica Moldova, este menținerea păcii. 

„Avem multe dezacorduri atât în economie, cât şi în politică. Ele au fost şi probabil că vor fi întotdeauna. Este necesar să ne ocupăm de ele. Şi este pur şi simplu imposibil să o facem fără pace. Putem vorbi despre absenţa unui proces de negociere. Dar războiul este cel mai rău scenariu. De ce insist mereu asupra continuării procesului de negociere? Pentru că absenţa negocierilor duce la escaladare, la război. Prin urmare, oricât de dificil ar fi, voi reveni întotdeauna la subiectul negocierilor. Văd doar progres în acest sens. Soluţionarea tuturor problemelor ar trebui să aibă loc la masa negocierilor”, a subliniat așa-zisul lider al regiunii transnistrene.

La rândul său, ambasadorul american a salutat dorinţa interlocutorului „de a avea o comunicare eficientă, menită să menţină pacea, să asigure securitatea şi bunăstarea cetăţenilor”. De asemenea, Krasnoselski a considerat drept cea mai importantă realizare a procesului de negociere, în pofida instabilităţii sale, „evitarea escaladării”.

La sfârşitul lunii mai, ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, îşi va încheia misiunea diplomatică în Republica Moldova. Kelly Adams-Smith a fost numită în funcţia de nou ambasador al SUA la Chişinău.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării