main logo
461

Vadim Krasnoselski apreciază dialogul cu reprezentanţii UE

Conducerea Transnistriei apreciază dialogul cu reprezentanţii Uniunii Europene, ţine cont de recomandările experţilor UE şi analizează posibilitatea şi oportunitatea implementării acestora în condiţiile realităţilor locale.

Vadim Krasnoselski apreciază dialogul cu reprezentanţii UEVadim Krasnoselski apreciază dialogul cu reprezentanţii UE.

O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, la întrevederea de miercuri, la Tiraspol, cu şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

Krasnoselski şi-a exprimat interesul "de a auzi poziţia Uniunii Europene în general şi a şefului Delegaţiei UE în Moldova, în special, în ceea ce priveşte acordurile atinse în procesul de negocieri cu Moldova şi perspectivele de implementare a acestora", transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Michalko i-a mulţumit lui Krasnoselski pentru întâlnire, subliniind importanţa ei în ajunul reuniunii în formatul "5+2" de la Roma şi a dat asigurări că intenţionează să vină regulat în vizită în Transnistria". 

Oficialul european a menţionat că UE urmăreşte cu optimism evoluţia procesului de negocieri, realizarea acordurilor convenite şi nu intenţionează să diminueze nivelul de activitate în calitate de observator în procesul de negocieri în formatul "5+2".

Diplomatul şi-a anunţat intenţia de a vizita Universitatea de Stat din Transnistria pentru a afla opinia comunităţii studenţeşti despre apostilarea de către Moldova a actelor transnistrene de studii şi ce se mai poate face în această direcţie.

Referindu-se la mecanismul elaborat de părţi privind participarea transportului transnistrean în traficul rutier internaţional, şeful Delegaţiei UE şi-a exprimat speranţa că acesta va fi lansat în termenul stabilit de negociatori, începând cu 1 august.

Krasnoselski a menţionat creşterea numărului de tranzacţii de export-import cu ţările UE şi a atras atenţia asupra rolului important al Delegaţiei UE în Moldova în această chestiune. El a spus că, deşi Transnistria "este orientată spre dezvoltarea relaţiilor comerciale cu Uniunea Economică Eurasiatică şi Federaţia Rusă, alegerea direcţiei optime rămâne pe seama comunităţii de afaceri".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării