main logo
693

Vadim Krasnoselski a anunțat despre ce vrea să discute cu Igor Dodon

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, intenţionează „să se axeze la întrevederea de mâine cu preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, pe situaţia din jurul operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru şi pe activitatea Comisiei Unificate de Control (CUC)".

Vadim Krasnoselski a anunțat despre ce vrea să discute cu Igor DodonVadim Krasnoselski a anunțat despre ce vrea să discute cu Igor Dodon.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la un interviu al său oferit pentru agenţia rusă „Novosti", Krasnoselski şi-a motivat intenţia prin faptul că „acutizarea retoricii în privinţa formatului de menţinere a păcii necesită o atenţie deosebită şi discuţii prompte, mai ales la nivelul părţilor implicate în conflict".

„Diferiţi reprezentanţii ai R.Moldova lansează în mod regulat diferite declaraţii, apeluri şi, uneori, cerinţe de a transforma operaţiunea de menţinere a păcii. Poziţia Transnistriei în această chestiune este cunoscută şi rămâne neschimbată. Eu cred că mecanismul actual şi-a dovedit eficienţa în acest sfert de secol de muncă de succes şi nu există niciun motiv pentru schimbarea lui", a subliniat el.

Potrivit lui, procesul de transformare a operaţiunii de menţinere a păcii este posibilă numai în baza „soluţionării definitive, durabile şi echitabile a conflictului transnistrean”. „Atât timp cât conflictul va fi rezolvat în mod sigur, formatul de menţinere a păcii trebuie să fie inviolabil", a reiterat Vadim Krasnoselski.

El a mai spus că vede viitorul Transnistriei „ca fiind un stat prosper, suveran, recunoscut pe plan internaţional, în care Federaţia Rusă are un rol special — de aliat strategic, de partener internaţional cheie, de reper civilizator".

Krasnoselski consideră că autorităţile de la Chişinău, prin evaluarea „formatului pentru posibila soluţionare politică a conflictului moldo-transnistrean, demonstrează un ataşament faţă de abordări neactuale, care nu ţin cont de existenţa obiectivă a Transnistriei ca stat independent de aproape trei decenii".

,,În acest sens, nu pot decât să accentueze faptul că poziţia noastră în această chestiune este inversă: anume de aceea eu sunt ferm de părere că dialogul politic la orice nivel este prematur. Astăzi trebuie să ne concentrăm asupra rezolvării problemelor concrete care complică viaţa cetăţenilor de rând", a spus el. 

Menționăm că Igor Dodon a anunțat că a programat o întrevedere cu Vadim Krasnoselski pentru mâine, 25 aprilie, fără a anunța și locul de desfășurare a acesteia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării